Lanena moka je odlična za pripravo LCHF kruha ali žemljic ali bombetk, saj da kruhu tisti tipičen polnozrnati okus in odlično strukturo.

Za pripravo kruha po tem receptu lahko uporabiš katerokoli od lanenih razmaščenih mok.

Recept je BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE in seveda brez žitnih mok. Navdušil pa bo prav vse, ki se zdravo prehranjujete in izogibate navadnemu belemu kruhu

V primeru, da nimate časa ali volje ( haha) imamo pri nas na volja tudi že pripravljeno mešanico, kateri dodate samo še vodo. ( najdete jo tukaj)

Sestavine:

( s klikom na sestavino, si lahko izdelek pogledate v spletni trgovini)

Kratek postopek:

Zmešamo laneno moko, moko iz indijskega trpotca, eritritol v prahu, vinski kamen in sol. Dodamo jajca in 250 ml mlačne vode in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.

Maso prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 60 minut na 175°C. Ko je kruh pečen, ga pustimo, da se popolnima ohladi.

 

 

 

 

 

 

 

(vir: pajs brez obresti)