Sestavine:
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene kari paste ali vegetarijanska alternativa
- 2 čebuli, drobno sesekljani
- 3 vejice sesekljane limonine trave,
- 6 strokov kardamoma,
- 1 žlica gorčičnega semena,
- 1 kos buče ali majhna buča (približno 1 kg),
- 250 ml zelenjavne jušne osnove,
- 400 ml kokosovega mleka ,
- 400 g čičerike, odcejena in sprana
- 2 limeti
- velika pest metinih listov.
Postopek:
V segreti ponvi segrejte olje, nato curry pasto s čebulo, limonsko travo, kardamomom in gorčičnim semenom nežno pražite 2-3 minute, da zadiši. V ponev vmešajte bučo, nato pa prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Vse skupaj zavrite, dodajte čičeriko, nato kuhajte približno 10 minut, dokler buča ne postane mehka.
V curry stisnite sok ene limete. Tik pred serviranjem dodajte še natrgane in oprane liste mete. Po želji zraven postrezite kruh.
Dober tek 😉