Sestavine:
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 3 žlice tajske rumene kari paste ali vegetarijanska alternativa
  • 2 čebuli, drobno sesekljani
  • 3 vejice sesekljane limonine trave,
  • 6 strokov kardamoma,
  • 1 žlica gorčičnega semena,
  • 1 kos buče ali majhna buča (približno 1 kg),
  • 250 ml zelenjavne jušne osnove,
  • 400 ml kokosovega mleka ,
  • 400 g čičerike, odcejena in sprana
  • 2 limeti
  • velika pest metinih listov.

Postopek:

V segreti ponvi segrejte olje, nato curry pasto s čebulo, limonsko travo, kardamomom in gorčičnim semenom nežno pražite 2-3 minute, da zadiši. V ponev vmešajte bučo, nato pa prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Vse skupaj zavrite, dodajte čičeriko, nato kuhajte približno 10 minut, dokler buča ne postane mehka. 

 V curry stisnite sok ene limete. Tik pred serviranjem dodajte še natrgane in oprane liste mete. Po želji zraven postrezite kruh.

Dober tek 😉