CURRY, CURRY, CURRY…

Moja Nives ga naravnost obožuje in med brskanjem za recepti v katerega lahko dodam ta naš NOVI KOKOSOV JOGURT, sem naletela na tale recept.

 

Recept delim tudi s tabo, da si lahko popestriš kakšen jedilnik med vikendom.

Sladki krompir z arašidovim curryjem. 🌶️🌶️🌶️

Recept preveri spodaj ali na naši spletni strani (povezava v bio)!

Sestavine:

1 žlica kokosovega olja

½ velike čebule, narezane na kocke

2 velika stroka česna, mleta

½ žlice ingverja drobno naribanega

2 žlici veganske tajske rdeče curry paste

1 pločevinka paradižnika

1 skodelica kokosovega naravnega jogurta

¼ skodelice arašidovega masla – najboljše je hrustljavo

2 žlici limetinega soka

500 g sladkega krompirja narežemo na kocke 1-2 cm

1 skodelica sesekljanega ohrovta

½ skodelice svežega koriandra

Po želji pripraviš še:  sesekljane arašide in svež koriander za serviranje

Priprava:

1) V veliki ponvi ali voku stopi kokosovo olje. Dodaj čebulo in praži na zmernem ognju, dokler ni postekleni.

2) Dodaj česen, ingver in pasto iz rdečega curryja ter kuhaj 5 minut, dokler ne diši.

3) Dodaj paradižnik, vodo, kokosov jogurt, arašidovo maslo in limetin sok. Mešaj, dokler se dobro ne poveže, nato pustiš, da zavre.

4) Dodaj sladki krompir in pustite na rahlem ognju približno 25 minut, dokler se sladki krompir ne zmehča. Mešaj vsakih 5-10 minut, da se ne zlepi.

5) Ko se sladki krompir zmehča, dodaj ohrovt in koriander ter kuhajte še 5 minut. Postrežeš z rižem po vrhu pa potrosiš pest sesekljanih arašidov in svežega koriandra.