Že pečeš božične piškote ali čakaš da jih zate speče nekdo drug?

 

No kakorkoli, danes ti pokažem moje najljubše božične piškote!

Psst…so veganski,  brez glutena in vsi superduper enostavni!

Te zanima kateri so? Potem beri dalje…

 

Gingerbread piškoti, veganski in brez glutena

Ti preprosti piškoti so pri nas že nuja. So samo iz 7 sestavine in so odlični dodatek k vsakemu božičnemu praznovanju.

Recept za 25 piškotov.

Kaj potrebuješ?

  • 2 skodelici ovsene moke
  • ½ skodelice kokosove moke
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ čajne žličke drobne morske soli
  • ½ skodelice kokosovega olja, stopljenega*
  • ¼ skodelice črne melase
  • ¼ skodelice čistega javorjevega sirupa
  • Veganska kraljevska glazura (recept najdeš tukaj)

 

Kako pripraviš?

1.     V veliki posodi za mešanje zmešajte ovseno moko, kokosovo moko, ingver, cimet in morsko sol. Dodajte kokosovo olje, melaso in javorjev sirup ter dobro premešajte, da se poveže. Testo pustimo počivati ​​5 minut, da se zgosti, enkrat ali dvakrat premešamo. Dobiti morate mehko, rahlo gobasto testo.

2.     Testo pregnetite in zavijte v plastično folijo in hladite od 30 minut do 1 ure. Testo naj bo dovolj ohlajeno, da se gladko razvalja (namesto da bi se trgalo/lepilo), vendar ne tako ohlajeno, da bi bilo trdo ali se drobilo, ko ga razvaljate.

3.     Segrejte pečico na 180 C.  Dva velika pekača za piškote obložite s peki papirjem.

4.     Testo odvijemo in ga razrežemo na dva dela. Vsak kos malo pregnetemo, da se segreje do prave teksture. Čisto delovno povšino rahlo potresite z ovseno moko in z valjarjem razvaljajte enega od kosov testa. Z izbranimi modelčki oblikujte piškote in vsakega previdno prenesite na enega od obloženih pekačev. Postopek ponovite s preostalim testom.

5.     Piškote pecite 12 do 14 minut oziroma toliko časa, da postanejo zlati.

6.     Medtem pripravite kraljevsko glazuro.

7.     Ko se piškoti ohladijo, jih po želji z njo okrasite . Pustite, da se glazura posuši (1 uro, oziroma dokler se dobro ne strdi).

8.     Shranjujte v nepredušni stekleni posodi do 1 tedna.