Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 15 min
Sestavine za 2 porciji
SESTAVINE:
90g kvinoje
360ml nesladkanega mandljevega mleka
1 žlice javorjevega sirupa (dodatek k okusu)
1/2 čajne žličke mletega cimeta
180g borovnic
2 žlici mandljev ( nadrobljenih)
ščepec soli
POSTOPEK:
Kvinojo operite in dajte v manjšo kozico. Prelijte z mandljevim mlekom, dodajte cimet in sol.
Počakajte za zavreje, nato zmanjšajte ogenj in pokrijte. Na majhnjem ognju pustite kvinojo še 10 minut in občasno premešajte. Dobili boste gosto kašo.
Kvinojo dajte v dve skodelici, dodajte borovnice in mandlje.
PODATKI O HRANILNI VREDNOSTI za eno porcijo:
energijska vrednost v kcal: 331 kcal
ogljikovi hidrati: 53g
beljakovine: 10g,
maščobe: 10g