Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 15 min

Sestavine za 2 porciji

SESTAVINE:

90g kvinoje

360ml nesladkanega mandljevega mleka

1 žlice javorjevega sirupa (dodatek k okusu)

1/2 čajne žličke mletega cimeta

180g borovnic

2 žlici mandljev ( nadrobljenih)

ščepec soli

POSTOPEK:

Kvinojo operite in dajte v manjšo kozico. Prelijte z mandljevim mlekom, dodajte cimet in sol.

Počakajte za zavreje, nato zmanjšajte ogenj in pokrijte. Na majhnjem ognju pustite kvinojo še 10 minut in občasno premešajte. Dobili boste gosto kašo.

Kvinojo dajte v dve skodelici, dodajte borovnice in mandlje.

PODATKI O HRANILNI VREDNOSTI za  eno porcijo:

energijska vrednost v kcal: 331 kcal

ogljikovi hidrati: 53g

beljakovine: 10g,

maščobe: 10g