Ta recept za solato iz kvinoje je naš najljubši! Popolno kuhano kvinojo kombiniramo z vrsto svežie, živahne zelenjave in vrhunskim limoninim vinaigretom za solato, ki si jo boste zaželeli v nekaj sekundah!

Čas priprave: 35 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Čas hlajenja kvinoje: 1 uro

Skupni čas: 1 ura 55 minut

Kalorična vrednost: 364kcal

SESTAVINE

Solata:

  • 1 skodelica (186 g) nekuhane bele kvinoje
  • 1-1 / 2 skodelice (8 oz; 225 g) svežega češnjevega paradižnika, razpolovljenega
  • 1-1 / 2 skodelici (207 g) angleške ali perzijske kumare, narezane na polovico
  • 1/4 skodelice (32 g) rdeče čebule, drobno sesekljane
  • 1 / 2 skodelici (5 oz; 150 g) sveže mlade špinače
  • 2 velika zrela avokada, odstranjena koščica in sesekljana
  • 1/3 skodelice (15 g) svežega koriandra ali peteršilja neobvezno (to je približno 1/3 šopka)
  • 1/3 skodelice (45 g) sira Feta, neobvezno

Preliv:

  • 4 žlice (63 g) rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici (32 g) gorčice Dijon,
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1 strok česna, mletega
  • 1/2 skodelice  oljčnega olja
  • 1 žlica (20 g) medu
  • 3 žlice (45 g) sveže iztisnjenega limoninega soka (1 velika limona)
  • Fina morska sol in poper

Postopek:

  1. skuhamo kvinojo
  2. Medtem pripravite preliv. Vse sestavine za dresingzmešajte v skodelici. Po okusu začinimo s soljo in poprom; Dodajte 1/2 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra. Hitro pretresite, da se dobro premeša. Preliv dajte v hladilnik.

  3. VEGGIE PREP: Češnjev paradižnik razpolovite ali razrežite na četrtine, nasekljajte kumare (po želji olupite), drobno sesekljajte četrtino rdeče čebule,  narežite špinačo, odstranite koščico in nasekljajte avokado. Po želji drobno sesekljajte koriander ali peteršilj

  4.  V večji skledi zmešajte sesekljano špinačo in kvinojo. Dodajte paradižnik, kumare, čebulo, avokado in sveža zelišča. Preliv vzamite iz hladilnika in ga dobro pretresite.  Prelijte preliv in premešajte. Po želji dodajte feta sir. Postrezite takoj.