Narejena iz polnovrednih sestavin in pečena v modelčkih za muffine, tako da verjamem da bodo navdušeni tudi otroci.

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Skupni čas: 1 ura

Porcije: 5

Recept lahko natisneš tukaj.

SESTAVINE:

  • 2 žlici  mletega lanenega semena
  • 1 žlica deviškega olivnega olja
  • 1 skodelica drobno sesekljane bele čebule
  • 290 g šampinjonov, drobno sesekljani
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička rožmarina
  • 1 žlička čilija
  • 1 žlička timijana
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlička dimljene paprika v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 2 žlici Worcestershire omake
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke Črnega popera
  • 1 skodelica orehovih polovic
  • 2 skodelici kuhane rjave leče
  • 1/2 skodelice drobtin

Sestavine za BBQ OMAKO

  • 1/2 skodelice kečapa
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlička Worcestershire omake
  • 1 žlička gorčice
  • 1/4 žličke pekoče omake (po izbiri)
  • 1/4 žličke dimljene paprike v prahu

POSTOPEK PRIPRAVE:

  1. Zmleto laneno seme zmešajte s 5 žlicami  vode v majhni posodi. Pustite stati, dokler zmes ne postane želatinasta.
  2. Pečico segrejte na 190 C in temeljito namastite 10 skodelic pekača za mafine ( moj pekač ima 6 skodelic, tako da uporabljam 2 na enkrat)
  3. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Ko je vroče, dodajte čebulo in gobe. Pražimo dokler se ne zmehčata, občasno premešamo( približno 8 do 10 minut)
  4. Dodajte paradižnikovo pasto, baziliko, origano, rožmarin, čili, timijan, dimljeno papriko in česen v prahu. Dobro premešajte. Pražite še 2 minuti.
  5. Dodajte Worcestershire omako, rjav sladkor, sol in poper.Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Zmes prelijte v veliko skledo.
  6. Orehe v multipraktiku zmlejte, dodajte lečo in ju še približno 2 min mešajte, vendar pazite, da ju ne zmešate tako daleč, da nastane pire. (Pomembno je, da ohranite nekaj teksture, da štruca ne bo kašasta.) Mešanico leče dodajte v skledo z mešanico gob.
  7. Dodajte drobtine in laneneno zmes ter z gumijasto lopatico (ali rokami) dobro premešajte. (Mešanica bo gosta, vendar s tem zagotovite, da mini štručke, ko so pečeni  ostanejo skupaj.)
  8. Mešanico za »mesne« štruce razdelite med 10 namaščenih skodelic za mafine in nežno pritisnite, da jih lepo  napolnite. (Jaz zgladim vrhove in jih rahlo oblikujem kot kupolo.) Pecite 25 minut.
  9. Medtem pripravite BBQ OMAKO tako, da združite vse sestavine v srednje veliki kozici in jih dobro premešajte.
  10. »Mesne« štruce vzemite iz pečice in na vsako enakomerno nalijte BBQ omako. Pekač postavite nazaj v pečico in pecite še 10 minut.
  11. Pustite stati 10 minut, preden jih vzamete iz pekača