Narejena iz polnovrednih sestavin in pečena v modelčkih za muffine, tako da verjamem da bodo navdušeni tudi otroci.
Čas priprave: 25 minut
Čas kuhanja: 35 minut
Skupni čas: 1 ura
Porcije: 5
Recept lahko natisneš tukaj.
SESTAVINE:
- 2 žlici mletega lanenega semena
- 1 žlica deviškega olivnega olja
- 1 skodelica drobno sesekljane bele čebule
- 290 g šampinjonov, drobno sesekljani
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička origana
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička rožmarina
- 1 žlička čilija
- 1 žlička timijana
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička dimljene paprika v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 2 žlici Worcestershire omake
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke Črnega popera
- 1 skodelica orehovih polovic
- 2 skodelici kuhane rjave leče
- 1/2 skodelice drobtin
Sestavine za BBQ OMAKO
- 1/2 skodelice kečapa
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlička Worcestershire omake
- 1 žlička gorčice
- 1/4 žličke pekoče omake (po izbiri)
- 1/4 žličke dimljene paprike v prahu
POSTOPEK PRIPRAVE:
- Zmleto laneno seme zmešajte s 5 žlicami vode v majhni posodi. Pustite stati, dokler zmes ne postane želatinasta.
- Pečico segrejte na 190 C in temeljito namastite 10 skodelic pekača za mafine ( moj pekač ima 6 skodelic, tako da uporabljam 2 na enkrat)
- V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Ko je vroče, dodajte čebulo in gobe. Pražimo dokler se ne zmehčata, občasno premešamo( približno 8 do 10 minut)
- Dodajte paradižnikovo pasto, baziliko, origano, rožmarin, čili, timijan, dimljeno papriko in česen v prahu. Dobro premešajte. Pražite še 2 minuti.
- Dodajte Worcestershire omako, rjav sladkor, sol in poper.Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Zmes prelijte v veliko skledo.
- Orehe v multipraktiku zmlejte, dodajte lečo in ju še približno 2 min mešajte, vendar pazite, da ju ne zmešate tako daleč, da nastane pire. (Pomembno je, da ohranite nekaj teksture, da štruca ne bo kašasta.) Mešanico leče dodajte v skledo z mešanico gob.
- Dodajte drobtine in laneneno zmes ter z gumijasto lopatico (ali rokami) dobro premešajte. (Mešanica bo gosta, vendar s tem zagotovite, da mini štručke, ko so pečeni ostanejo skupaj.)
- Mešanico za »mesne« štruce razdelite med 10 namaščenih skodelic za mafine in nežno pritisnite, da jih lepo napolnite. (Jaz zgladim vrhove in jih rahlo oblikujem kot kupolo.) Pecite 25 minut.
- Medtem pripravite BBQ OMAKO tako, da združite vse sestavine v srednje veliki kozici in jih dobro premešajte.
- »Mesne« štruce vzemite iz pečice in na vsako enakomerno nalijte BBQ omako. Pekač postavite nazaj v pečico in pecite še 10 minut.
- Pustite stati 10 minut, preden jih vzamete iz pekača