Preprosta miso juha s pak choijem, ingverjem in limono je hitra in enostavna večerja.

Zdravo, zeleno in pripravljeno v 15 minutah!

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 na drobno narezana mlada čebula
  • 75 g svežih gob šitak, prepolovljenih ali na debelo narezanih
  • 1 žlička naribanega svežega ingverja
  • 1 glava pak choi
  • 1 žlica miso paste
  • 600 ml vrele vode
  • 1 žlička zelenjavne osnove v prahu
  • 1 sveženj c. 85g rezancev (uporabila sem soba rezance)
  • sok polovice limone

Sestavine:

  1. V veliki ponvi segreješ olje ter dodaš mlado čebulo in gobe. Nežno praži 2-3 minute.
  2. Očistiš pak choi, v kolikor je prevelik ga nareži in stebla pak choija dodaj v ponev skupaj skupaj z ingverjem in praži še kakšno minuto.
  3. Priliješ vodo in dodaš jušno osnovo. Ko zavre, dodaš rezance in kuhaš 5-6 minut, da se zmehčajo.
  4. Ko so rezanci mehki, dodaš v ponev liste pak choi in miso pasto ter nežno dušiš minuto ali dve.
  5. Na koncu dodaš še sok limone in dober tek