Preprosta miso juha s pak choijem, ingverjem in limono je hitra in enostavna večerja.
Zdravo, zeleno in pripravljeno v 15 minutah!
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 na drobno narezana mlada čebula
- 75 g svežih gob šitak, prepolovljenih ali na debelo narezanih
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 glava pak choi
- 1 žlica miso paste
- 600 ml vrele vode
- 1 žlička zelenjavne osnove v prahu
- 1 sveženj c. 85g rezancev (uporabila sem soba rezance)
- sok polovice limone
Sestavine:
- V veliki ponvi segreješ olje ter dodaš mlado čebulo in gobe. Nežno praži 2-3 minute.
- Očistiš pak choi, v kolikor je prevelik ga nareži in stebla pak choija dodaj v ponev skupaj skupaj z ingverjem in praži še kakšno minuto.
- Priliješ vodo in dodaš jušno osnovo. Ko zavre, dodaš rezance in kuhaš 5-6 minut, da se zmehčajo.
- Ko so rezanci mehki, dodaš v ponev liste pak choi in miso pasto ter nežno dušiš minuto ali dve.
- Na koncu dodaš še sok limone in dober tek