Recept za domačo vegansko pico Margherita. Testo ti vzame 2 minuti, toliko da odpreš embalažo in razvaljaš testo ( to seveda če uporabljaš LOVE2BAKE Pizza testo, tako kot jaz), omaka pa tudi samo 5 minut.

Scrollaj dol za recept.

Včasih si zaželiš tisto res pravo dobro pico in vse dobre picerije so predaleč, so se zaprle ali pa ne ponujajo veganskih opcij. Ne preostane ti drugega kot da si vzameš nekaj drugega, ali pa… si sam/a narediš svojo, čisto po tvojem okusu.

Moja najljubša je seveda margherita, popolna kombinacija testa, rahlo pekoče paradižnikove omake, moce ( mozzarela) in kanček bazilike. ( Se mi kar sline cedijo, že samo ko pišem tole hihi)Če pa si bolj kot moja mama, ki ima rada več različnih okusov na svoji pici, veliko barv, tekstur… ne skrbi, imam popoln recept tudi zate.

TIP: Postopek priprave lahko skrajšaš če uporabiš LOVE2BAKE Pizza testo z drožmi.

 

VEGANSKA MARGHERITA Z MOZZARELO

Sestavine:·

Pizza testo z drožmi

  • Moca ( okus mozzarele)·
  • Paradižnikova omaka·
  • Sveža bazilika

Sestavine za omako:·

  • 1/4 skodelice (65 g) nesoljene paradižnikove paste·
  • 1/3 skodelice (79 ml) vode·
  • 1 žlička ekstra deviškega oljčnega olja·
  • 1 strok  česna ali 1/2 žličke česna v prahu·
  • 1 čajna žlička posušene bazilike in posušenega origana·
  • 1/4 žličke posušenega timijana ali rožmarina·
  • 1/8 žličke čebule v prahu·
  • 1/8 žličke soli·
  • ščepec črnega popra

 

Postopek:

1.     Pečico segrejte na 240 stopinj celzija

2.     Pripravite omako: Vse sestavine zmešajte v skledi. Poskusite in po želji dodajte še soli ali popra.

3.     Razvaljajte testo. Testo naj bo čim tanjše.

4.     Na testo namažite omako in nanjo položite rezine svežega paradižnika.  Nato dodajte Moca šir in baziliko. ( na tej točki lahko dodaste tudi drugo zelenjavo)

5.     Pico polijte z žličko ekstra deviškega oljčnega olja.

6.     Pecite približno 15 min.

7.     Narežite in posrežite.

MAMINA PIZZA

Mama ima raje pico polno zelenjave in nepričakovanih kombinacij. Za to vegansko pico lahko uporabite poljubno zelenjavo – ne pozabite, da tanjša je boljša in ne pretiravajte z dodatki.

Sestavine:·

  • ½ rdeče ali rumene paprike, semena odstranimo, tanko narežemo·
  • ½ velike bučke, zelo tanko narezane po diagonali·
  •  100 g gob, tanko narezanih·
  • 100g narezanih ali narezanih src artičoke v olju, dobro odcedite·
  • 4 žlice mletih mandljev·
  • 14-16 zelenih ali črnih oliv ali mešanico, dobro odcedimo·
  • velika pest svežih listov bazilike, približno·
  • morska sol in mleti črni poper

Postopek:

1.     Vsako kroglico LOVE2BAKE testa s pomokanim valjarjem razvaljajte.

2.     Testo položite na dva pekača, vsaka obložena z nelepljivim papirjem za peko. Namažemo s paradižnikovo mešanico, ob robu pustimo 1,5 cm obrobe.

3.     Pečico segrejte na 240C. Po pizzah razporedite poper, bučke, gobe in artičoke. Potresemo z mletimi mandlji in prelijemo z olivami.

4.     Pečemo 9-10 minut oziroma dokler zelenjava ni pečena in testo zlato rjavo.

5.     Preden postrežete, pico okrasite z veliko svežih listov bazilike in pokapajte z malo več oljčnega olja.