Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice nesladkanega mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 2 3/4 skodelice moke za peko
  • 1 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice repičnega olja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

 

Postopek:

Pečico segrejte na 180 stopinj celzija in pekač za mafine obložite s papirnatimi posodicami.

Mandljevo mleko in jabolčni kis zlijte v merilno skodelico ali posodo, malo premešajte in za nekaj minut postavite na stran

V večji skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.

Zdaj vlijte v mešanico mleka in kisa, olje in vanilijo. Mešajte z metlico, veliko žlico ali ročnim mešalnikom, dokler se dobro ne premeša.

Skodelice napolnite na 3/4 poti in pecite 20-25 minut.

Popolnoma ohladite, nato pa nanesite vegansko glazuro iz malin ali vegansko čokoladno glazuro.

 

Za malinovo glazuro:

250 g sladkorja v prahu

5 g liofiliziranih malin (zdrobljenih z valjarjem)

85 g Naturlijevega organskega rastlinskega namaza

2 žlici ovsenega napitka ( oz. Vašega najljubšega rastlinskega napitka)

 

Za Čokoladno glazuro:

250 g sladkorja v prahu

25 g kakava v prahu

85 g Naturlijevega organskega rastlinskega namaza

2 žlici ovsenega napitka ( oz. Vašega najljubšega rastlinskega napitka)

 

Postopek:

Zmešajte sladkor v prahu, kakav ali * zdrobljene maline in jih dobro premešajte.  Zmes lahko mešate tudi z ročnim mešalnikom pri nizki ali srednji hitrosti. Dodajte 2 čajni žlički svojega najljubšega ovsenega napitka in mešanico še enkrat mešajte še 5 minut pri visoki hitrosti, dokler zmes ni lahka in zračna. Piškote / pecivo okrasite s to kremo, ki ste ji ravno pripravili in jih položite v hladilnik, dokler ne pride čas, da se posladkate z njimi.