Sestavine:
- 1 1/2 skodelice nesladkanega mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- 2 3/4 skodelice moke za peko
- 1 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 skodelice repičnega olja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj celzija in pekač za mafine obložite s papirnatimi posodicami.
Mandljevo mleko in jabolčni kis zlijte v merilno skodelico ali posodo, malo premešajte in za nekaj minut postavite na stran
V večji skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
Zdaj vlijte v mešanico mleka in kisa, olje in vanilijo. Mešajte z metlico, veliko žlico ali ročnim mešalnikom, dokler se dobro ne premeša.
Skodelice napolnite na 3/4 poti in pecite 20-25 minut.
Popolnoma ohladite, nato pa nanesite vegansko glazuro iz malin ali vegansko čokoladno glazuro.
Za malinovo glazuro:
250 g sladkorja v prahu
5 g liofiliziranih malin (zdrobljenih z valjarjem)
85 g Naturlijevega organskega rastlinskega namaza
2 žlici ovsenega napitka ( oz. Vašega najljubšega rastlinskega napitka)
Za Čokoladno glazuro:
250 g sladkorja v prahu
25 g kakava v prahu
85 g Naturlijevega organskega rastlinskega namaza
2 žlici ovsenega napitka ( oz. Vašega najljubšega rastlinskega napitka)
Postopek:
Zmešajte sladkor v prahu, kakav ali * zdrobljene maline in jih dobro premešajte. Zmes lahko mešate tudi z ročnim mešalnikom pri nizki ali srednji hitrosti. Dodajte 2 čajni žlički svojega najljubšega ovsenega napitka in mešanico še enkrat mešajte še 5 minut pri visoki hitrosti, dokler zmes ni lahka in zračna. Piškote / pecivo okrasite s to kremo, ki ste ji ravno pripravili in jih položite v hladilnik, dokler ne pride čas, da se posladkate z njimi.