Cvetača je odličen nadomestek krompirja, saj ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in nizko vsebnost kalorij, zato jo uporabljamo v vedno več jedeh. Ko smo torej odkrili ta pire, je hitro postal naša najljubša priloga.

Čas priprave: 10minut

Čas kuhanja:  15 minut

Skupni čas: 25 minut

Porcije: 6

Recept lahko natisneš tukaj.

SESTAVINE:

  • 1 glava cvetače, narezana na majhne koščke
  • 5 strokov česna, strtih in olupljenih
  • 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 3 žlice masla, narezanega na kocke
  • ⅓ skodelice sojinega jogurta
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • 1 žlica sesekljanega  peteršilja
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • Sol in mlet črni poper

POSTOPEK PRIPRAVE:

  1. V zelenjavni jušni osnovi skuhajte cvetačo in česen. Kuhajte dokler cvetača ni zelo mehka.
  2. Cvetačo in česen odcedite, pri čemer pa pazite, da shranite ½ skodelice juhe.
  3. Cvetačo grobo pretlačite, dodaje maslo in jogurt, ter pretlačite do razmeroma gladkega. ( če je pregost, dodajte ½ skodelice, prej shranjene, juhe.
  4. V pire vmešajte drobnjak, petršilj, rožmarin in česen v prahu. Začinite s soljo in poprom. Postrezite toplo.