Cvetača je odličen nadomestek krompirja, saj ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in nizko vsebnost kalorij, zato jo uporabljamo v vedno več jedeh. Ko smo torej odkrili ta pire, je hitro postal naša najljubša priloga.
Čas priprave: 10minut
Čas kuhanja: 15 minut
Skupni čas: 25 minut
Porcije: 6
Recept lahko natisneš tukaj.
SESTAVINE:
- 1 glava cvetače, narezana na majhne koščke
- 5 strokov česna, strtih in olupljenih
- 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
- 3 žlice masla, narezanega na kocke
- ⅓ skodelice sojinega jogurta
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 1 čajna žlička česna v prahu
- Sol in mlet črni poper
POSTOPEK PRIPRAVE:
- V zelenjavni jušni osnovi skuhajte cvetačo in česen. Kuhajte dokler cvetača ni zelo mehka.
- Cvetačo in česen odcedite, pri čemer pa pazite, da shranite ½ skodelice juhe.
- Cvetačo grobo pretlačite, dodaje maslo in jogurt, ter pretlačite do razmeroma gladkega. ( če je pregost, dodajte ½ skodelice, prej shranjene, juhe.
- V pire vmešajte drobnjak, petršilj, rožmarin in česen v prahu. Začinite s soljo in poprom. Postrezite toplo.