Sestavine:

  • 200 g suhega ješprenja
  • 200 g adzuki ali rjavega fižola (lahko tudi iz pločevinke)
  • 3 korenčke
  • por
  • 2 velika krompirja
  • 100 g dimljenega tofuja, narezanega na manjše koščke (jaz sem uporabila čičerikin tofu- KOFU)
  • srednje velika koleraba, ki jo narežemo na koščke
  • polovica gomoljne zelene
  • peteršilj s korenino in proti koncu še nekaj nasekljanega peteršilja
  • lovorov list, poprova zrna, sol, česen
  • olivno olje

Postopek:

Ješprenj in fižol že večer prej operemo in namočimo čez noč.

Preden ju damo kuhat, vodo odlijemo in ponovno operemo pod tekočo vodo.

Kuhamo ju v večji posodi približno 1,5 ure.
Medtem pripravimo ostale sestavine.

Očistimo in narežemo korenje, pripravimo zeleno, kolerabo in korenino peteršilja. Vse to dodamo, ko ješprenj in fižol vreta približno 30 minut.

Dodamo še poper v zrnju in lovor.

Na olivnem olju popražimo na kolobarje narezan por in ko postekleni mu dodamo dimljen tofu. Ko je tofu lepo popečen, vse dodamo v posodo z ješprenjem.

Ko se vse skupaj kuha približno 1 uro, dodamo še na kocke narezan krompir.

Na koncu dodamo še nasekljan peteršilj in česen.

Solimo in popramo po okusu.

Dober tek!

P.S. Po sestavine pa le v VEGEvito 🙂