Morda na prvi pogled malo nenevadno kombinacija, vendar se sladkost korenja tako dobro ujema z nežnim okusom citrusov. Tokrat sem dodala še vejico rožmarina in nastala je ta jed.

Čas priprave: 10minut

Čas kuhanja:  1 ura 20 minut

Skupni čas: 1 ura 30 minut

Porcije: 8 ( kot priloga)

Recept lahko natisneš tukaj.

SESTAVINE:

  • 1 kg majhnih korenčkov mešanih barv
  • olivno olje
  • 2 vejici svežega rožmarina ali timijana
  • 2 klementini

POSTOPEK PRIPRAVE:

  1. Pečico segrejte na 180ºC
  2. Očistite in obrežite korenje, pri čemer pustite malo zelenih vršičkov.
  3. V osoljeni vodi kuhajte korenje približno 5 min, nato dajte v, s pekipapirjem obložen, pekač.
  4. Korenje pokapljajte z 1 žlico olja, začinite s ščepcem morske soli in črnim poprom  in pecite 1 uro.
  5. Pekač vzamite iz pečice. Na korenje stisnite sok klementine in ga potresite z rožmarinom.
  6. Premešemo in pečemo še 10 minut.