Morda na prvi pogled malo nenevadno kombinacija, vendar se sladkost korenja tako dobro ujema z nežnim okusom citrusov. Tokrat sem dodala še vejico rožmarina in nastala je ta jed.
Čas priprave: 10minut
Čas kuhanja: 1 ura 20 minut
Skupni čas: 1 ura 30 minut
Porcije: 8 ( kot priloga)
Recept lahko natisneš tukaj.
SESTAVINE:
- 1 kg majhnih korenčkov mešanih barv
- olivno olje
- 2 vejici svežega rožmarina ali timijana
- 2 klementini
POSTOPEK PRIPRAVE:
- Pečico segrejte na 180ºC
- Očistite in obrežite korenje, pri čemer pustite malo zelenih vršičkov.
- V osoljeni vodi kuhajte korenje približno 5 min, nato dajte v, s pekipapirjem obložen, pekač.
- Korenje pokapljajte z 1 žlico olja, začinite s ščepcem morske soli in črnim poprom in pecite 1 uro.
- Pekač vzamite iz pečice. Na korenje stisnite sok klementine in ga potresite z rožmarinom.
- Premešemo in pečemo še 10 minut.