image/svg+xml gluten-free-zelena image/svg+xml lactose-free-zelena image/svg+xml ekolosko-zelena image/svg+xml vegan-zelena image/svg+xml
Objavljeno: | Avtor: Simona Pec

Tapiokin puding s kokosom

Sestavine:

1/3 skodelice (60 g ) tapiokinih kroglic

2/3 skodelice (640 ml) kokosovega mleka

 1/3 skodelice (60 g) sladkorja (jaz sem uporabila datljev sladkor)

 ¼ čajna žlička soli

 ½ čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta

 Kokosov čips

Priprava:

V srednje veliki ponvi segrejemo kokosovo mleko, dodamo tapiokine kroglice in dušimo 30 minut.

Mešanici tapioke dodamo sladkor in sol ter segrevamo na srednji temperaturi, dokler ne ne dobimo kreme. Temperaturo znižamo in počasi dušimo še 15 minut, dokler kroglice tapioke ne postanejo prozorne in se zmes zgosti. Potrebno je pogosto mešanje, da se tapiokine kroglice ne sprimejo na dno posode.

Ko je končano, odstranimo iz štedilnika in vmešamo  vanilijo in kokosov čips.

Nalijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da  se popolnoma ne ohladi. Vsaj za 3 ure.

Puding se bo v hladilniku zgostil.

Po želji postrežemo z narezanim svežim sadjem, sadnim pirejem in kokosovim čipsom.

Tapioka je najboljša na isti dan, vendar jo lahko hranite do 3 dni v hladilniku.

Sporočite mi, ko si ga pripravite kako vam je všeč.