Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 10min
Sestavine za 2 porciji
Sestavine:
- 450g svilnatega tofuja
- 86g črnega fižola
- 1 žlička čilija v prahu
- 1/2 žlice kumine
- 1 strok česna
- 15g čebule, sesekljana
- 100g paradižnika, narezan
- 2 žlici salsa omake
- 1 žlica koriandra
- 2 kosa polnozrnatega toasta
- sol in poper
Postopek:
Tofu nadrobite na manjše koščke. Operite fižol. Preostanek fižola shranite za drug obrok.
Na olivnem olju popražite čebulo in česen. Dodajte tofu, čili , kumino, paradižnik, salso in filo. Dodajte tudi ščepec soli in poper.
Sotirajte še 4-5 minut. Tofu razdelite na dva krožnika, dodajte koriander in toast.
Podatki o hranilni vrednosti zza eno porcijo:
energijska vrednost v kcal: 297kcal
ogljikovi hidrati: 37g
beljakovine: 24g,
maščobe: 6g,