Čas priprave: 10 min

Čas kuhanja: 10min

Sestavine za 2 porciji

Sestavine:

  • 450g svilnatega tofuja
  • 86g črnega fižola
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1/2 žlice kumine
  • 1 strok česna
  • 15g čebule, sesekljana
  • 100g paradižnika, narezan
  • 2 žlici salsa omake
  • 1 žlica koriandra
  • 2 kosa polnozrnatega toasta
  • sol in poper

Postopek:

Tofu nadrobite na manjše koščke. Operite fižol. Preostanek fižola shranite za drug obrok.

Na olivnem olju popražite čebulo in česen. Dodajte tofu, čili , kumino, paradižnik, salso in filo. Dodajte tudi ščepec soli in poper.

Sotirajte še 4-5 minut. Tofu razdelite na dva krožnika, dodajte koriander in toast.

Podatki o hranilni vrednosti zza eno porcijo:

energijska vrednost v kcal: 297kcal

ogljikovi hidrati: 37g

beljakovine: 24g,

maščobe: 6g,