ŽIVETI V TEM TRENUTKU

Živeti v tem trenutku ni vedno lahko.

Včasih naše misli preplavijo obžalovanja o preteklih dogodkih ali tesnoba glede prihodnosti, zaradi česar je težko uživati ​​v sedanjosti.

Življenje v trenutku zahteva prakso, vendar živeti na ta način, živiš bolj polno življenje in uživaš lepoto v vsaki dejavnosti vsako sekundo dneva.

6 napotkov, kako lažje osvojiti “živeti v trenutku”.

1.      OSREDOTOČI SE NA TA TRENUTEK

Če želiš živeti v tem trenutku, se moraš osredotočiti na trenutek tukaj in sedaj. Osredotočiti se na to, kar počneš. Ugasniti televizijo, izklopiti računalnik, upočasniti in uživati v sedanjosti.

Jay Dixit, višji urednik Psychology Today, to imenuje čuječnost ali biti s svojimi mislimi takšnimi, kot so. Dixit pravi, da življenje za trenutek z vadbo čuječnosti zmanjšuje stres, krepi vaš imunski sistem, znižuje krvni tlak in ima druge koristne fizične in duševne učinke. Dixit dodaja, da so čuječi ljudje bolj varni, imajo višjo samozavest in so srečnejši.

2.      DAJAJ POZORNOST MAJHNIM STVAREM

Bodi pozornem na svet okoli sebe: majhne stvari. Bodi hvaležen zanje. Živeti za trenutek in biti hvaležen za majhne stvari ti lahko pomagajo gojiti več pozitivnih izkušenj.

Cheryl Rainfield, umetnica in pisateljica, priporoča, da biti pozoren na majhne stvari, ki te osrečujejo, kot je uživanje ob sladoledu, opazovati morje ali poslušati glasbi, so lahko trenutki, ki močno spremenijo tvoje počutje.

3.      SMEJ SE

Če želiš spoznati, kako živeti v tem trenutku, se poglej v ogledalo in se nasmehni. Nasmeh močno vpliva na tvoje počutje.

4.      BODI PRIJAZEN DO DRUGIH

Prijaznost do drugih- prijaznost do sebe. S tem, ko prisluhneš drugemu in mu pomagaš ali nasmeješ, pomagaš tudi sebi in tudi ti se počutiš bolje.

5.      BODI HVALEŽEN

Bodi hvaležen – se sliši zelo preprosto, pa vendarle ni. Priporočljivo je, da se vsak dan zahvališ za dogodke, ki so se ti zgodili, pa naj si ga bo za trenutek, ko te prijatelj nasmeji in si hvaležen, da ga imaš.

Bodi hvaležen v trenutku, ko to začutiš.

6.      NE OBREMENJUJ SE

Zelo toplo priporočam, da se ne obremenjuješ vnaprej za stvari, ki prihajajo v prihodnosti. Vsaka sekunda, ki jo preživiš v skrbi za prihodnost, je izgubljena sekunda sedanjosti. Skrbi, ki te popeljejo iz tega trenutka v kraljestvo prihodnjih možnosti, te ovirajo, da živiš v tem trenutku in hkrati skrbeš za prihodnost.

Ko se znajdeš v okoliščinah, ki so zaskrbljujoče , je bolje, da se osredotočiš na možnosti, ki ti pomagajo iz dane situacije in poskusiš rešiti, kar se v tem trenutku pač da rešiti. Preživljanje časa, osredotočen na to, kar se lahko zgodi v nadaljevanju, te oropa popolnega doživljanja tega, kar se zdaj dogaja.

Življenje v tem trenutku teče hitro – ne zamudi ga.