image/svg+xml gluten-free-zelena image/svg+xml lactose-free-zelena image/svg+xml ekolosko-zelena image/svg+xml vegan-zelena image/svg+xml
Objavljeno: | Avtor: Simona Pec

Bučkin curry s čičeriko


Sestavine:

1 žlica sončničnega olja

3 žlice tajske rumene kari paste ali vegetarijanska alternativa

2 čebuli, drobno sesekljani

3 vejice sesekljane limonine trave,

6 strokov kardamoma,

1 žlica gorčičnega semena,

1 kos buče ali majhna buča (približno 1 kg),

250 ml zelenjavne jušne osnove,

400 ml kokosovega mleka ,

400 g čičerike, odcejena in sprana

2 limeti

velika pest metinih listov.

Postopek:

V segreti ponvi segrejte olje, nato curry pasto s čebulo, limonsko travo, kardamomom in gorčičnim semenom nežno pražite 2-3 minute, da zadiši. V ponev vmešajte bučo, nato pa prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Vse skupaj zavrite, dodajte čičeriko, nato kuhajte približno 10 minut, dokler buča ne postane mehka. 

 V curry stisnite sok ene limete. Tik pred serviranjem dodajte še natrgane in oprane liste mete. Po želji zraven postrezite kruh.

Dober tek 😉