Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček
  • 1 majhen por
  • 1 velik krompir
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g mladih koprive
  • 1 dl smetane za kuhanje (jaz uporabim rastlinsko riževo ali pa mandljevo)
  • sol, poper, muškatni orešček in kurkuma- po okusu

Priprava:

Vso zelenjavo operemo in olupimo ter narežemo.

V veliki kozici segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.

Dodamo oprane koprive. Kuhamo še približno eno minuto, da koprive upadejo ter juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Na koncu dodamo še smetano za kuhanje ter začimbe po okusu.