Čiščenje s sokovi, je razstrupljevalna dieta, ki vključuje uživanje zelenjavnega in sadnega soka (in običajno nič drugega). Je mogoče celo enostaven način prehranjevanja, ki pa je lahko le kratkotrajen.  (od enega dneva do enega tedna). Zagovorniki verjamejo, da pitje soka preplavi telo z zdravilno hrano, hkrati pa odplakne toksine iz telesa.

Prav tako naj bi podpiral naravne procese razstrupljanja telesa tako, da očisti telo sladkorja, kofeina, rafinirane hrane in drugih snovi, ki lahko izčrpajo energijo. Telo si očistimo in pridobimo več energije. To ravno ni oblika hujšanja, saj se izgubljeni »kilogramčki« radi vrnejo nazaj ob prehodu na običajne prehranjevalne navade.

Je postenje s sokovi prava izbira zate?

Sama sem zagovornica, da nobeno pretiravanje ne koristi nam in našemu telesu. Prehranjevanje s sokovi je lahko odlična iztočnica za spremembo prehranjevalnih navad in zdravega načina življenja, ki nas posledično pripelje do zdrave in dolgotrajne izgube telesne teže in boljšega počutja. Kratkotrajno uživanje samo sokov lahko pozitivno vpliva na naše počutje. Vseeno pa se lahko lahko  zgodi, da tvoje telo zaradi spremembe reagira z utrujenostjo in nihanjem razpoloženja. Za aktivno podporo v tem zahtevnem času ima ti predlagam:

  • da zagotoviš telesu dovolj spanca in greš spat nekoliko prej kot običajno. To ti bo dalo

moč za naslednji dan.

  • Z lahkim sprehodom ni nič narobe. Vendar se izogibaj velikim fizičnim naporom.
  • Občasno vstani, se raztegni in med delom naredi nekaj vaj.
  • Veseli se konca dneva in uživaj, ko doma ne počneš ničesar.
  • Loti se Wellness tedna dobrega počutja skupaj s prijatelji / sodelavci / partnerjem. Dobro

je deliti izkušnje in lažje premagaš krizo.

 

Še moja misel za konec:

Svež sadni ali zelenjavni sok je lahko del zdrave, uravnotežene prehrane. Ker pa soku manjkajo pomembne prehranske vlaknine, ne sme biti nadomestek za polnovredna živila, torej dolgotrajno uživanje samo sokov priporočam le pod zdravniškim nadzorom.

 

Navijam zate, Simona