Verjetno nobenega ne preseneti informacija, da so se težave z anksioznostjo, depresijo in paničnimi napadi v zadnjem letu dni precej povečale. 

Če se tudi ti srečuješ s tovrstnimi težavami beri dalje in spoznaj izdelke.

Sindromi panike so vedno povezani z »našimi koreninami«, z našim nagonom za preživetje. Z načinom interakcije z okoljem in načinom povezave z zunanjim svetom. Prav tako pa pogosto izvirajo od naših prednikov (ki genetsko predstavljajo naše korenine) ter v dejanjih, izkušnjah in travmatičnih dogodkih, ki so jih doživeli naši predniki ter neizogibno odmevajo v kasnejših generacijah.

Prizadeti živčni sistem je avtonomni, ki ga upravlja »najstarejši« del naših možganov: tako imenovani plazilski možgani.

SPOKOJNOST je cvetna kompozicija, ki deluje neposredno na živčni sistem, ga uravnoveša, pomirja in sprošča.

Fizične strukture, kot so kri (sorodnost), geni, DNK in celični spomini, skupaj z elektromagnetnimi informacijami, odtisnjenimi in prisotnimi v naši avri lahko zabeležijo in prenesejo doživete informacije in spomine, neposredno povezane z našo preteklostjo in predniki – preko krvne linije.

Vzroki za panične napade ležijo torej v naših preteklih travmatičnih spominih, kot tudi tistih, ki jih je doživela naša družina in naši predniki. Različne šamanske tradicije po svetu, skladne s tradicijo alkimije, potrjujejo, da preteklost in izkušnje 7 generacij pred nami, neposredno dosežejo in vplivajo na življenje posameznika. Večinoma se to znotraj nas odvija v najgloblji nezavesti in nezavednosti.

Iz duhovnega stališča bodo z elektromagnetne strani najbolj vpleteni spodnji deli telesa, ki ustrezajo »prvi avrični plasti«, bazni čakri (imenovani tudi korenska ali prva čakra), torej bolj fizični del, ki vključuje noge, genitalije, prebavila, črevesje in sečni mehur.

Ni naključje, da lahko simptomi in fizične manifestacije, povezane s paničnimi napadi in spremenjenimi psihičnimi stanji, ki izhajajo iz psihoz, fobij in strahov, prizadenejo tudi naše črevesje in izvirajo iz nečesa visceralnega, globokega.

Cvetna kompozicija FIZIČNI DETOKS je pravi pripomoček za uravnavanje in podporo našim koreninam ter visceralnemu, instinktivnemu delu.

Signal nevarnosti, ki ga prejme telo, bo vodilo do adrenalinskega odziva, ki ga bo srce, center našega sistema, zlahka prepoznalo, s posledično hiperaktivacijo simpatičnega živčnega sistema (SŽS). Tahikardija, palpitacije, tesnoba, zasoplost, tresenje, strah, znojenje in občutek zadušitve so torej simptomi, ki izhajajo iz signala nevarnosti in se odrazijo na ravni srca in pljuč.

Cvetni kompoziciji DETOKS OBČUTKOV in DIH delujeta neposredno na ta predel, na prsni koš in uravnavata naše sentimentalno območje in srce ter pljuča in dihala.

Panični napadi običajno sprožijo krčenje mišic, trebušne napetosti, bolečine v nogah ter nenadno izgubo energije in vitalnosti. Temu sledijo šibkost in tresenje (zlasti v nogah), nenadna inkontinenca (uhajanje urina), močni črevesni izlivi ali napadi driske.

Cvetna kompozicija OLAJŠANJE bo kot splošni reševalni pripravek v  vseh travmatičnih stanjih, olajšala vse fizične, zunanje in notranje napetosti.

V energetskem smislu se v času paničnega napada znajdemo v stanju »VAKUUMA« v spodnjem delu telesa, torej v naših koreninah, v našem odnosu do fizičnosti, za katerega je značilna posledična izguba energije na tem področju. To se istočasno odraža v stanju »POLNOSTI« nasprotnega dela telesa, torej zgornjega dela, krone – uma in možganov – prizadetih in preobremenjenih s pretiranimi skrbmi, manijami, obsedenostjo in neustavljivimi mislimi, ki porušijo ravnotežje osebe.

Prvi pristop k reševanju napada je skladno, počasno in globo DIHANJE, ki prihaja iz spodnjega dela trebuha (napihnemo trebuh). Ključnega pomena je, da ponovno vzpostavimo stik z realnostjo, s pristnimi primarnimi energijami, ki se sintetizirajo skozi zavestno dihanje. Naše Bitje se namreč v trenutku napada znajde »ujeto v dejanje«, ko se izgubi v prostoru in času, ki absolutno ne ustreza resničnosti in SEDANJEMU TRENUTKU. Izpraznite um!

Ravno zato je cvetna kompozicija DETOKS MISLI v veliko pomoč, saj čisti um obsesivnih in odvečnih misli ter razjasni naše miselno obzorje. Po drugi strani pa nam bo cvetna kompozicija SAMOZAVEST pomagala najti potrebno moč za nadaljevanje naših obveznosti ter dala pogum in samozavest za okrevanje in nadaljevanje življenja.

V veliko pomoč nam je, če spijemo velik kozarec vode, ki bo izprala spremenjeno energijsko stanje, prisotno med kriznim stanjem.

Objem, Simona