Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja


1. Splošno Splošni pogoji spletne trgovine VEGEvita, Simona Pec s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Obligacijskim zakonikom (OZ) in s priporočili TZS. Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine VEGEvita, podjetja VEGEvita, Simona Pec s.p., P.E. Žolgarjeva ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica (v nadaljevanju: VEGEvita, Simona Pec s.p) obveznosti in pravice uporabnika ter urejajo odnos med ponudnikom, spletno trgovino VEGEvita, Simona Pec s.p), in uporabnikom.

Pred vsako oddajo naročila v spletni trgovini mora uporabnik natančno prebrati splošne pogoje poslovanja, na katere je opozorjen pred zaključkom vsakega spletnega nakupa. Z oddajo naročila v spletni trgovini se uporabnik obvezuje, da je splošne pogoje poslovanja prebral in se z njimi strinja. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S spletno trgovino VEGEvita upravlja podjetje Profit S, Simona Pec s.p., matična številka 8176302001, davčna številka SI32868324, ki je tudi ponudnik storitev e- poslovanja. Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan.

Poslovanje ali celo dostop do spletne trgovine zaradi različnih tehničnih razlogov včasih ni mogoč. Posledično si ponudnik lahko pridrži pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnihkoli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali za dlje časa, motile uporabo.

2. Uporabnik Storitve spletne trgovine VEGEvita lahko koristi:

1. Nov uporabnik, ki opravi registracijo

2. Obstoječ uporabnik, ki je že registriran uporabnik
3. Uporabnik obiskovalec

Beseda ‘uporabnik’ (kupec) se v nadaljevanju uporablja za vse tri navedene vrste strank.

S prijavo v spletno trgovino uporabnik zagotavlja, da je starejši od 18 let. S tem postane uporabnik in si pridobi pravico do nakupa.

Registracija novega uporabnika

Ob registraciji v sistem uporabnik vpiše uporabniško ime, ki je enako elektronskemu naslovu njegove elektronske pošte in geslo, ki je tajno in znano le uporabniku. Z registracijo obiskovalec spletne trgovine postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, če potrdi Splošne pogoje poslovanja. Uporabnik zagotavlja, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. Uporabnika oziroma kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa – oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Za potrebe poslovanja ponudnik v postopku spletnega nakupa zbira naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov in kraj bivanja
 • naslov elektronske pošte
 • uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte
 • geslo v skriti obliki
 • telefonska številka

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

Vsak registrirani uporabnik in uporabnik obiskovalec dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo ter v raziskovalno in tržno komunikacijske namene.

Prijava na e-novice

Uporabnik se z vnosom svojega elektronskega naslova v polje »Vpišite vaš e-naslov” v polju »Prijavite se na e-novice«, prijavi na prejemanje brezplačnih novic o aktualni ponudbi spletne trgovine VEGEvita, Simona Pec s.p. podatek o uporabnikovem elektronskem naslovu ter njegove kontaktne podatke hrani in obdeluje do pisnega ali elektronskega preklica (odjave), v raziskovalno in tržno komunikacijske namene. Varstvo osebnih podatkov je zagotovljeno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS št. 94/2007).

3. Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja spletne trgovine se ponudba lahko pogosto spreminja. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.

Za predstavitev izdelkov si ponudnik prizadeva pridobiti ustrezni slikovni material, ki se estetsko lahko delno razlikuje od originala, ne vpliva pa na kvaliteto in specifikacijo samega izdelka.

4. Postopek nakupa

Uporabnik lahko na spletni strani izbere želene izdelke in jih označi s klikom na ikono »V košarico«. V »košarici« zgoraj desno lahko uporabnik spremlja število izdelkov. S klikom na ikono »Košarica« se uporabniku prikaže seznam izdelkov, ki jih ima v košarici, skupni znesek nakupa in ostali koraki nakupa, ki jim lahko sledi kot uporabnik, ki je opravil registracijo ali kot uporabnik obiskovalec.

5. Naročilo/sklenitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini VEGEvita  https://vegevita.si sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika oziroma kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na sedežu ponudnika.

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali preko elektronske pošte. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave izdelkov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

6. Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila

 • plačilo po povzetju.

Poleg kupnine za naročene izdelke in poštnine kupec pri plačilu po povzetju nima dodatnih stroškov, razen če veljajo drugačni pogoji dostavljavca.

7. Izdaja računa

Ponudnik skupaj z blagom kupcu pošlje tudi račun. Na računu so razčlenjeni cena, davek na dodano vrednost in vsi ostali stroški v zvezi z nakupom. Uporabnik oziroma kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Ponudnik kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upošteva.

8. Cene

Vsi izdelki navedeni v spletni trgovini VEGEvita so na voljo do odprodaje zalog. Cene so predstavljene kot spletne cene.

Spletna cena je cena, ki velja na spletu. Spletne cene v ponudnikovi spletni trgovini se lahko razlikujejo od cene v ponudnikovi fizični trgovini. Morebitne posebne, akcijske ali nižje cene so lahko posebej označene.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je ponudnik prejel oddano naročilo.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). V ceno izdelka ni všteta dostava, razen v primerih brezplačnega prevzema ali pri nakupu nad 30 €.

Kljub temu, da se ponudnik trudi, da zagotavlja najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov v spletni trgovini, brez predhodnega obvestila. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

9. Dostava

Ponudnik naročeni izdelek v najkrajšem možnem času od prejema naročila pripravi in odpošlje.

Naročila prejeta do 12. ure običajno ponudnik odpremi še isti dan, večina pošiljk pa je odpremljenih v roku 1 delovnega dneva. Predvidena odprema za izdelke na zalogi je v roku 1-4 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih ponudnik nima na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka ponudnik obvesti kupca o dobavnem roku po elektronski pošti ali po telefonu. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme izdelkov ni.

V primeru, da se kupec po poslanem naročilu odloči za preklic naročenega blaga, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko + 386 31 333 986 ali  na elektronski naslov: info@vegevita.si.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, ki svoje storitve opravlja skladno z njenimi splošnimi pogoji. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

Odstop od pogodbe

Uporabnik oziroma kupec lahko v 14. dneh po prevzemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za nakup blaga, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe, zapečatenih izdelkov, ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl izdelek ter v drugih primerih določenih z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe mora kupec predhodno sporočiti po elektronski pošti na naslov info@vegevita.si.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec prejete izdelke vrniti. Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora izdelke vrniti ponudniku nepoškodovane, v originalni embalaži, z vso spremljajočo dokumentacijo in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelka oziroma vsebine izdelka, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa za vrnjene izdelke, ki je podpisana s strani kupca. Strošek vračila izdelkov bremeni kupca. Izdelke je potrebno vrniti na naslov: VEGEvita, Simona Pec s.p, P.E: Žolgarjeva ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica.

Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. Kupec mora izdelke vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjene izdelke.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na transakcijski račun kupca. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

10. Reklamacija

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Izdelki so skrbno zapakirani v škatlo za dostavo, da bi do kupca prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Količina blaga ne ustreza naročenemu

Kupec mora takoj po prevzemu pošiljke pregledati prejeto pošiljko. V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na računu se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v roku 3 delovnih dni po prevzemu obvestiti ponudnika VEGEvita (VEGEvita, Simona Pec s.p, P.E: Žolgarjeva ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica) na elektronski naslov: info@vegevita.si.

Kupec mora ponudniku izdelke vrniti originalni prodajni embalaži ter v stanju, v kakršnem je izdelek prejel skupaj z obrazcem za vračilo izdelka (pošiljke), poslan s strani ponudnika, s kratkim opisom razloga za vračilo. Znesek v vrednosti vrnjenega izdelka, brez stroškov dostave, bo ponudnik vrnil kupcu, priznal dobropis ali pa poslal nove izdelke. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema.

Napačno poslano blago

Kupec mora takoj po prevzemu pošiljke pregledati prejeto pošiljko. Če so v poslanem paketu napačni izdelki, mora kupec najkasneje v 3 delovnih dneh po prevzemu o napaki obvestiti ponudnika VEGEvita (VEGEvita, Simona Pec s.p, P.E: Žolgarjeva ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica) na elektronski naslov: info@vegevita.si in izpolniti obrazec za vračilo izdelka (pošiljke), poslan s strani ponudnika. Na podlagi ustreznega obvestila na elektronski naslov ponudnika, le-ta kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenja. 

Fizično poškodovani izdelki

Kupec mora takoj po prevzemu pošiljke pregledati prejeto pošiljko ob prisotnosti dostavljavca. Vse kasnejše reklamacije poškodb pošiljke dostavljalci upoštevajo le izjemoma in jih tudi ponudnik ne more rešiti. Morebitne poškodbe je potrebno navesti v zapisnik, katerega je dostavljavec dolžan podpisati.

Kupec mora takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti hkrati dostavno službo kot tudi ponudnika VEGEvita (Profit S, knjigovodstvo, Simona Pec s.p., Tomšičeva ulica 44, 2310 Slovenska Bistrica) na elektronski naslov info@vegevita.si  in izpolniti obrazec za vračilo izdelka(pošiljke), poslan s strani ponudnika. Če je mogoče, bo ponudnik izdelek zamenjal oziroma vrnil kupnino na dani transakcijski račun, v nasprotnem primeru pa postopal v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Pravica do zavrnitve reklamacije

Ponudnik VEGEvita (Profit S, Simona Pec s.p., Tomšičeva ulica 44, 2310 Slovenska Bistrica) si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če je neuporabnost izdelka posledica nepravilnega ravnanja uporabnika,
 • če ni priložena kopija računa,
 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
 • če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

11. Zasebnost in zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Večino strani v spletni trgovini www.vegevita.si, ponudnika Profit S, Simona Pec s.p. se lahko obišče, ne da bi uporabniki morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posamezni IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu. Če se piškotki izklopijo oziroma jih uporabnik negira, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti, zato je za nakup v spletni trgovini www.vegevita.si potrebno razkriti osebne podatke uporabnika. Vpisani podatki uporabnikov ne bodo posredovani tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabljal v raziskovalne in tržno komunikacijske namene za namene neposrednega trženja in proučevanje nakupnih navad. Uporabnik si lahko svoje osebne podatke ogleda, jih spreminja ali zahteva njihov izbris, prav tako se lahko odjavi od prejemanja novic.

12. Varnost

Nakupovanje preko spletne trgovine je varno. Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči.

13. Intelektualna lastnina

Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta ali za katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na drugih, povezanih straneh in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

14. Pritožbe in spori

Spletna trgovina www.vegevita.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se uporabnik s ponudnikom lahko poveže telefonsko na + 386 31 333 986 ali po elektronski pošti na info@vegevita.si. Pritožba se odda na omenjen elektronski naslov. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na ponudnika neposredno, s pritožbo. Ponudnik v ustreznem času, glede na naravo problema, kupcu odgovori tako, da pritožbo zavrne ali potrdi ter ponudi možne rešitve zadeve.

V kolikor stranki spora ne moreta rešiti preko pritožbe, z medsebojnim sporazumevanjem, je za spore pristojno sodišče ustrezne pristojnosti v Slovenski Bistrici.

Skladno z zakonskimi normativi Profit S, Simona Pec s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Profit S, Simona Pec s.p. kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije in v skladu z ZlsRPS na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo tukaj: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15. Pravica do spremembe pogojev

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Klub zagotavljanju profesionalnih fotografij prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

16. Podatki o podjetju

VEGEvita, Simona Pec s.p.,

Tomšičeva ulica 44, 2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 31 333 986

E – naslov: info@vegevita.si 

IBAN SI56 1010 0005 6684 176 odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.

ID za DDV: SI32868324

Matična številka: 8176302000