Nazaj na prejšnjo stran

V tem paketu prejmeš 1 ASCOLIP Liposomski vitamin C GRATIS.

Liposomska oblika prehranskega dopolnila v tekoči obliki doseže višjo razpoložljivost vitamina C v telesu in se 2-krat dlje časa zadržuje v krvnem obtoku.

Ali veste, da je človek tekom evolucije izgubil encim, ki poskrbi za lastno izgradnjo vitamina C iz glukoze, zato je preskrba z njim 100% odvisna od vnosa s prehrano? Največje presnovne potrebe po vitaminu C imajo prav levkociti, nadledvična žleza in hipofiza. Te potrebujejo tudi 5 do 100-krat več vitamina C. Ker je preskrba z njim 100% odvisna od vnosa s prehrano, se pri povečani potrebi ob stresu, okužbi ali pri okrevanju po operacijah lahko hitro zgodi, da je vnos premajhen.

Vitamin C – za imunski sistem in pomladitev

V primeru povečanih potreb, kot so obdobja povečane možnosti virusnih in bakterijskih obolenj, preobremenjenosti, stresa itd., je najbolj primerna napredna oblika vitamina C v liposomih. Ti ščitijo vitamin C pred razgradnjo v prebavilih, varujejo želodčno sluznico pred draženjem askorbinske kisline in omogočajo bistveno večjo biorazpoložljivost vitamina C.

Vitamin C pa ni ključen le za krepitev imunskega sistema. Vitamin C potrebujemo za nastajanje kolagena, ki poskrbi za mlado in sijočo kožo. Učinkuje tudi pri povečanih kapilarah, preobčutljivi in izsušeni koži, saj spodbuja sintezo ceramidov v koži, ki podpirajo vlaženje kože.

Ne pozabite, da ima koža površino skoraj dva kvadratna metra in da je to organ, v katerem tečejo številne biokemijske reakcije, zato lahko vitamina C za njene potrebe hitro zmanjka. Sploh če ga s hrano ne vnašamo dovolj ali imamo zelo stresno življenje oziroma kronično bolezen. Ob stresu nas namreč ščiti pred reaktivnimi molekulami, ki poškodujejo in trgajo naše celice ter motijo njihovo funkcijo. Blago ali dolgotrajno pomanjkanje vitamina C ima zato lahko vidne posledice tudi na koži.

Kreme le površinsko napnejo kožo, vitamin C pa za njeno čvrstost poskrbi od znotraj. Raziskave so pokazale, da že nekaj mesecev rednega uživanja liposomskega vitamina C lahko vidno zmanjša pojavnost gubic ter izboljša strukturo in elastičnost kože.

Kakovost, tehnologija in klinične študije govorijo v prid liposomskemu vitaminu C

Ascolip® je izdelan po standardih, ki jih uporablja farmacevtska industrija

  • Vsebuje surovine, ki ustrezajo standardom kakovosti v farmaciji, skladnost s standardi kakovosti za oralne pripravke: PN-EN 7218:2008/A1:2013–10 in Pharmacopoeia, edition X.

Biorazpoložljivost liposomov LIPOSHELL® je preizkušena s klinično študijo

Z večletnim razvojem tehnologije Liposhell® so raziskovalci iznašli edinstven postopek priprave liposomov brez alkohola. Z njim ustvarijo izredno majhne in homogene liposome (170 nm ± 15 %) z odlično absorpcijo, ki se zlahka vmešajo v tekočino in ostanejo stabilni tako v formulaciji kot v zahtevnih pogojih prebavnega sistema. To dokazuje tudi klinično testiranje.

Primerjava je pokazala, da se je vitamin C iz liposoma Liposhell® za 70 % uspešneje dostavil v kri kot vitamin C v neliposomski obliki in se v njej zadrževal 2-krat dlje kot neliposomski vitamin C (rezultati testiranja so bili strokovno pregledani in javno objavljeni v Journal of Liposome Research, 2019)*.

 

*Łukawski M. et al., New oral liposomal vitamin C formulation: properties and bioavailability; Journal of Liposome Research, 2019 Jul 2: 1–8.

V katerih primerih naj se odločim za liposomalni vitamin C – Ascolip?

  • Pri povečanem čustvenem in fizičnem stresu,
  • pri kritično bolnih ljudeh,
  • pri virusnih in bakterijskih okužbah,
  • zelo aktivnem življenjskem slogu,
  • po kemoterapiji, radioterapiji,
  • po različnih lepotnih posegih na koži kot sta na primer laserska terapija ali mezoterapija.
  • pri povečanih kapilarah, preobčutljivi in izsušeni koži, saj vitamin C spodbuja sintezo ceramidov v koži, ki podpirajo normalno vlaženje kože.

Veganska formula. Brez sladkorja, glutena, GSO, alkohola in umetnih sladil.

 

Sestava:  1 vrečica (5g) % PDV*
Vitamin C 1000 mg 1250 %

* Priporočen dnevni vnos

Kako ga uporabljam?

Način odmerjanja je preprost in priročen, saj vsebino vrečice s 1000 mg vitamina v liposomih lahko stisnete neposredno na jezik, lahko pa jo vmešate v navadno vodo in popijete. Izdelek ima značilen vonj in okus povezan s sestavinami.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Neto količina: 30 vrečic po 5 g

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: glicerol, voda, natrijev L-askorbat, lecitin (repični in iz soje), stabilizator: pektini, naravna aroma, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina.

Nosečnice, doječe matere in posamezniki s presnovnimi motnjami železa, naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom. Ni primerno za osebe s predispozicijo za nastanek ledvičnih kamnov ali osebe z ledvičnimi kamni. Vitamin C v dnevnem odmerku >1000 mg lahko pri občutljivejših osebah povzroči manjše nelagodje v želodcu. V primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino v izdelku, izdelka ne uporabljati.

Proizvedeno v EU.

Akcija 20%
31,92 
24,00 
7,49 
27,90 
Akcija 20%
31,92 
29,70 
14,95 
4,99 
9,20 
1+1 GRATIS ASCOLIP® Liposomski...

29,90