Bauchof, koruzni škrob, brez glutena, 250g

1,79 

Koruzni škrob iz ekološke pridelave se uporablja za zgostitev omak, marmelad in pudingov. Uporabite ga lahko tudi za zgoščevanje juh, krem, desertov, tort, kolačev, biskvitov, vafljev, omlet in cmokov.

Ni na zalogi



Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Koruzni škrob se s pridom uporablja tudi za izdelavo naravne kozmetike. Uporablja se ga v praškastih pripravkih za telo, v kopelih, za peneče kopalne kroglice, v maslih za telo, kremah in podobno. V kozmetičnih pripravkih z vodno fazo škrob deluje kot emulgator. Kremam in maslom za telo doda svilnato strukturo in pomaga pri pomirjanju kože. Koruzni škrob je tudi varnejši kot smukec, še posebno v izdelkih za dojenčke in otroke.

Sestavine: koruzni škrob*. *Iz kontrolirane ekološke pridelave. Brez glutena. Vegansko.

Priprava: Škrob vmešamo v mrzlo tekočino in jo prelijemo v vrelo tekočino, nato na kratko prekuhamo. Za 1l tekočine bi potrebovali približno: za pudinge in zgoščene prelive: 90g; za kreme 60g, za juhe in omake 40g.

Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1479kJ/348kcal; maščobe:0,1g; od tega nasičene maščobne kisline: 0g; ogljikovi hidrati: 86g; od tega sladkor: 0g; vlaknine: 1,0g; beljakovine: 0,4g; sol: 0,01g.

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Neto količina: 250g.
Poreklo: kmetijstvo EU. Proizvedeno: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, Rosche, Nemčija.
ROK UPORABE: najmanj do (odtisnjeno na embalaži).