BetterYou, Vitamin B12 BOOST, v spreju, 25ml

13,56 

BetterYou BOOST B12 je ustno pršilo z najučinkovitejšo obliko vitamina B12 – metilkobalaminom. Dodan ima še krom in ekstrakt zelenega čaja. 

Izjemno močna koncentracija B12 – kar 1200 μg v dnevnem odmerku.

Odličen naraven okus marelice.

Neto količina: 25 ml za 192 razprškov. Zadošča za 48 do 192 dni redne uporabe.

1 na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

BetterYou BOOST B12 je priročno ustno pršilo, ki ne vsebuje stimulansov, le najbolj biološko dostopno obliko B12 – metilkobalaminom, ki je naravno aktivna oblika in jo najdemo v človeškem metabolizmu.

Dodana sta še krom in ekstrakt zelenega čaja. Z odličnim okusom marelice.

1 razpršek BetterYou BOOST B12 vsebuje 300 μg  B12

Priporočeni dnevni odmerek (4 razprški) vsebuje:
Sestavina Količina PDV v %
Vitamin B12 1200 μg 48.000
Krom 40 μg 100
Izvleček zelenega čaja 0,5 mg /

PDV = priporočen dnevni vnos

KAKO SE UPORABLJA?

Priporočen dnevni odmerek so štirje razprški oziroma po potrebi, neposredno pod jezik ali na notranjo stran ličnic. Mlajši od 12 let lahko dnevno zaužijejo največ 2 razprška prehranskega dopolnila BOOST B12. 

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je sklenila, da sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina B12 ni treba določiti. Mnenje Evropske komisije, Generalni direktorat za zdravje in varstvo potrošnikov, Znanstveni odbora za prehrano o najvišjem dovoljenem vnosu vitamina B12 namreč je, da postavitev zgornje meje ni potrebna in da so zelo visoki dnevni vnosi popolnoma varni.

KORISTI UPORABE

Vitamin B12 prispeva k:

  • sproščanju energije pri presnovi;
  • delovanju živčnega sistema;
  • presnovi homocisteina;
  • normalnemu psihološkemu delovanju;
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 ima vlogo pri:

  • delitvi celic;
  • delovanju imunskega sistema;
  • nastajanju rdečih krvničk;

Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

BetterYou BOOST B12 je prehransko dopolnilo s sladilom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ob kateri je pomemben tudi zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
Pred uporabo pretresite. Izdelek porabite v šestih mesecih po prvi uporabi. Hranite pri sobni temperaturi.

ZA KOGA JE IZDELEK PRIMEREN

BOOST B12 je primeren za vse, še posebej pa za tiste, ki na podlagi laboratorijskih izvidov, kliničnega ali subkliničnega stanja ali po tipičnih simptomih posumijo na pomanjkanje vitamina B12: predvsem starejši, bolniki (npr. operacije želodca, pomanjkanje intrinzinčnega faktorja ipd.) in drugi z zmanjšano absorpcijo B12 v prebavnem traktu.

Ker se B12 v glavnem nahaja v živilih živalskega izvora, so dodatki B12 priporočljivi za vegetarijance, predvsem pa vegane.

Po pregledu dveh randomiziranih kontroliranih študij je ugledni Cochrane Collaboration sklenil: dokazi kažejo, da so lahko visoki peroralni odmerki vitamina B12 (1.000 in 2.000 μg) enako učinkoviti pri doseganju hematoloških in nevroloških odzivov kot v primeru intramuskularnega vnosa.

Boost B12 deluje hitro in učinkovito, ob tem pa je tudi nadvse priročen in prijetnega okusa. Vitamin B12 je v vodi topen, kar pomeni, da se ne kopiči v telesu, zato ne obstaja nevarnost predoziranja. Najvišji dnevni odmerek ni določen.

  • Veganski izdelek.