Byodo, laneno olje, 250ml

7,19 

Byodovo bio deviško laneno olje je majhna dragocenost med prvovrstnimi olji. Je izredno prijetnega vonja, polnega, mehko zaokroženega okusa s komaj zaznavnim pikantno grenkim priokusom, bogato z omega-3 in omega-6-maščobnimi kislinami. Ti dve družini večkrat nenasičenih maščobnih kislin podpirata imunski sistem in ščitita kožo pred škodljivimi vplivi. Tako maščobne kisline omega-6 kot omega-3 imajo različne pomembne biološke učinke. Slabost je v tem, da jih naše telo ne more proizvajati samo – ali vsaj ne v zadostni meri – zato je dovajanje organizmu nujno. Žlička lanenega olja dnevno bo obogatila vašo prehrano in hkrati služila kot vaša osebna preventivna zdravstvena zaščita. Dragocene učinkovine so varno spravljene v pločevinki in zaščitene pred svetlobe, saj laneno olje zaradi obilice omega-3-maščobnih kislin hitro oksidira.

Ni na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Sestava: 100-odstotno laneno olje*, deviško. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: DE-ÖKO-013. Kmetijstvo izven EU.

Povprečna hranilna vrednost na 100 ml:

energijska vrednost

3.415 kJ (830 kcal)

maščobe

92,0 g

od tega nasičene maščobe

8,0  g

ogljikovi hidrati

0,0 g

od tega sladkorji

0,0 g

beljakovine

0,0 g

sol

0,0 g

Po odprtju hranite olje v hladilniku.

Neto količina: 250 ml

Proizvajalec: Byodo Naturkost GmbH, Leisederstrasse 2, 84453 Mühldorf am Inn, Nemčija 

Informacije o predelavi: Vsa Byodova olja so pridobljena s hladnim stiskanjem, pri katerem se olje med postopkom segreje do največ 37  ̊C. Da se olje hitreje zbistri, ga filtrirajo. Večina Byodovih prvovrstnih olj je deviških – to so olja najvišje kakovosti, pridobljena iz prvega hladnega stiskanja.