If you care, Reciklirana alu folija

3,60 

100% reciklirana alu folija in embalaža (karton). Karton je recikljiv in biorazgradljiv.

2 na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

zdelek If you care je narejen prav z namenom zmanjšanja odpadkov. Embalaža vsakega izdelka If you care je narejena iz recikliranega kartona in jo je treba ponovno reciklirati. Aluminijasta folija je narejena iz recikliranega aluminija in jo je mogoče ponovno reciklirati.

Proizvajalec: If You Care, Source Atlantique, Englewood Cliffs, NJ 07632, ZDA.

100% reciklirana aluminijasta folija If you care je sestavljena iz 100% recikliranega aluminija. Proizvodnja novih aluminijastih folij zahteva večje količine energije. Pri proizvodnji If you care 100% reciklirane aluminijaste folije je potrebnih le 5% energije, ki je potrebna za običajno aluminijasto folijo. Zaradi tega je ta 100% reciklirana aluminijasta folija veliko bolj okolju prijazna.

 

Alu folija If you care prihrani pri gorivu. Iz 1kg recikliranega aluminija je namreč mogoče izdelati več kot 111m aluminijaste folije. Aluminijasta folija je zaradi svoje sestave izjemno trdna. Kljub svoji trdnosti pa je zelo tanka in zato še posebej lahka. Majhna teža prihrani transportne stroške in s tem tudi gorivo.

 

Aluminij za shranjevanje hrane ima dobre lastnosti, saj ohranja hranilne vrednosti in kakovost živila. Hrano ščiti pred svetlobo, kisikom, vlago in bakterijami. Hkrati ohranja okus, aromo, svežino, vitamine in konsistenco.