• BIO kvaliteta
  • Brez laktoze
  • Brez glutena
  • Brez žitnih mok
  • Brez jajc
  • Brez kazeina
  • Primerno za vegane
  • Primerno za diabetike
  • Manj kalorij in poln okus
  • Enostavna priprava
  • LCHF/KETO/paleo

S pomočjo BIO MIX-a za peko kruha lahko spečemo odličen brezglutenski kruh z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Kruh je popolnoma BREZ JAJC, ŽITNIH MOK, GLUTENA IN MLEČNIH IZDELKOV.

Sestavine, ki jih potrebujete: topla voda (če želimo kruh s kvasom, lahko dodamo topli vodi ½ kocke svežega kvasa ali 1 zavitek suhega kvasa).

SESTAVINE

zlati lan*, sončnična semena*, zmleti mandlji*, moka iz zlatega lanu*, sezamova moka*,  zmleti indijski trpotec*, sezam*, moka iz bučnih semen*, vinski kamen* (mono kalijev tartrat, sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogenkarbonat, koruzni škrob), sol. Lahko vsebuje sledi lešnikov, orehov, soje in gorčičnega semena.

*sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave

BIO mix laneni kruh 500g

UPORABA

Vsebina pakiranja BIO MIX za peko kruha zadostuje za 2 štručki kruha.

1. Prižgemo pečico na 180 stopinj C (ventilator) oz. 200 stopinj C (gretje spodaj in zgoraj)

2. Odtehtamo 250 g BIO MIX-a (1/2 vsebine vrečke) ter stresemo v posodo

3. Dodamo 250 ml tople vode (20-25 stopinj C)

4. Dobro premešamo in pregnetemo (lahko tudi z mešalnikom z gnetilnimi nastavki)

5. Navlažimo roke in testo oblikujemo v malo štručko

6. Štručko položimo na pekač (obložen s papirjem za peko) in pustimo 10 minut

7. Pekač damo v pečico in pečemo približno 55 – 60 minut na srednji poziciji

8. Po končani peki ugasnemo pečico in pustimo kruh še 5 minut v pečici

9. Kruh pred rezanjem in serviranjem popolnoma ohladimo.

10. Hranimo v hladilniku. Kruh lahko tudi zamrznemo.

 

DRŽAVA IZVORA: Kmetijstvo EU / izven EU
Ekološki kontrolni organ: SI-EKO-001

LCHF bio mix laneni kruh, 500g

11,49