Emma, Naravno milo kozje mleko-kamilica, 95g

5,54 

Najboljša izbira za zelo občutljivo, tudi nežno otroško kožo. Milo uporabljamo pri različnih kožnih obolenjih.

2 na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Naravno milo s kozjim mlekom in kamilico je izdelano iz čistega kozjega mleka in bogatega izvlečka ekološke kamilice v oljčnem olju. Mila s tako visokim deležem kozjega mleka se uvrščajo med daleč najkvalitetnejša in zelo cenjena domača mila. Kozje mleko je polno mineralov, vitaminov in alfa hidroksi kislin (AHA kisline). Zaradi dodatka karitejevega in kakavovega masla ter mandljevega olja, je milo dobra izbira pri suhi, občutljivi, razdraženi in k alergijam nagnjeni koži. Milo je bogato z rastlinskim glicerinom, ki odlično navlaži in poskrbi, da koža po umivanju ni izsušena. Milu je dodana tudi aktivna učinkovina bisabolol, ki je znana po svojem protivnetnem delovanju, prav tako pa pospeši prodiranje drugih učinkovin v kožo. Milo ne vsebuje dišav, ne sintetičnih in tudi ne naravnih eteričnih olj.

 

O NARAVNIH MILIH EMMA:

Naravna mila EMMA ne vsebujejo živalskih maščob, parafinov, vazelina, umetnih penilcev, barvil, dišav in tudi ne palmove maščobe (palmovega olja), ki jo sicer uporablja velika večina, žal tudi domačih slovenskih proizvajalcev.

Zaradi cenenosti surovine in njene funkcije v milu in v kozmetičnih izdelkih na splošno, je palmova maščoba za proizvajalce zelo zaželjena sestavine. S tem pa proizvajalci pozabljajo na okoljski vidik in na to, da smo na zemlji samo uporabniki in ne lastniki. Zaradi konstantnega in nasilnega zasejevanja palmovih dreves, prihaja do močnega krčenja gozdov, degradacije habitata, podnebnih sprememb, mučenja živali in zlobrab avtohtonih pravic. Vsekakor ne želimo izdelovati kozmetike s to “naravno” sestavino in verjamemo, da takšnih izdelkov, vi niti ne želite uporabljati.

Opomba: Vsa naravna mila EMMA so ročno izdelana in ročno rezana. Mila vsebujejo izključno naravne sestavine in so tudi brez kemičnih stabilizatorjev. Po izdelavi mila zorijo mesec dni. Mila ob shranjevanju dodatno zorijo, s tem izgubljajo vodo/težo in pridobivajo na kakovosti. Zaradi vsega navedenega so možna odstopanja v teži, barvi in obliki končnega mila. Prosimo vas za razumevanje in ostajamo na voljo za dodatne informacije.

– SLOVENSKI IZDELEK –