PRASIOLIT- ZELENI AMETIST

Zeleni ametist je iz družine poldragih kamnov in je svetlozelen kremenov kristal (poznan kot Prasiolite). Zeleno barvo ima zaradi vročine in nastane zaradi vulkanske aktivnosti, naravnega segrevanja ali pa segrevanja povzročenega s strani človeka.Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Prasiolit ali zeleni ametist je iz družine poldragih kamnov in je svetlozelen kremenov kristal. Zeleno barvo ima zaradi vročine in nastane zaradi vulkanske aktivnosti, naravnega segrevanja ali pa s segrevanjem s strani človeka. Zaradi tega priporočamo, da hranite kamen stran od neposredne toplote in sončnih žarkov, saj lahko kamen spremeni barvo. Trenutno se nahajališča zelenega ametista predvsem v Braziliji, lahko pa jih najdemo tudi na Poljskem in v Kanadi.

Prasiolit ali zeleni ametist je božji in zelo cenjen kamen, ki že dolgo velja kot zaščitni kamen in, kot kamen čiščenja. Zelo je priljubljen med metafiziki. V antičnih časih je veljal kot kamen treznosti in se je uporabljal pri zdravljenju fizične in mentalne odvisnosti. Povezujemo s številnimi zgodbami in miti. Govori se, da je sveti Valentin nosil prstan z zelenim ametistom, v katerem je bila vrezana slika Kupida. Še več, vplivne in bogate monarhije so v zgodovini uporabljale kamen kot kraljevski simbol. Zeleni ametist je prav tako tudi kamen, ki uprizarja simbol ljubezni. Zeleni ametist predstavlja astrološko znamenje ribi in je februarski rojstni kamen.

Metafizične lastnosti: Prasiolit ali zeleni ametist – toksini, tumor, razjede, rast, blokade, želodčna kislina, blaginja, bogastvo, materialne dobrine, obilje, sreča, motivacija, negativna energija, samozavest, skrbi, srce, sreča, veselje, sočutje.