sonnentor, koper, 15g

2,49 

Koper je začimbna kobulnica, njegovi listki imajo prijeten vonj po limonah in janežu, okus pa je blag in spominja na janež in peteršilj.


Šifra 149692 Kategorija Oznake , , ,


Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Koper je začimbna kobulnica, ki raste v južni Rusiji, zahodni Aziji in vzhodnem Sredozemlju. Še posebej ga cenijo Skandinavci, Nemci, Rusi, Grki, Turki in Iranci. Njegovi listki imajo prijeten vonj po limonah in janežu, okus pa je blag in spominja na janež in peteršilj. Koper je izvrsten spremljevalec ribjih jedi in morskih sadežev. Skandinavci z njim marinirajo slanike, kvasijo lososa ter začinjajo rakovice in pokrovače. V severni in osrednji Evropi ga dodajajo korenasti zelenjavi, zelju, cvetači, stročjemu fižolu in kumaram. Rusi ga radi dodajajo boršču, pomešanega s kislo smetano in z malo gorčice ga prelijejo po rdeči pesi. Grki z njim oplemenitijo sarme iz trtnih listov, v Turčiji in Iranu pa ga potresajo po rižu, bučkah, bobu in zeleni. Severno-indijski kuharji ga dodajajo jedem iz leče in špinače. Z nežnimi in močno dišečimi listki pogosto začinjajo tudi sirove in jajčne jedi, krompirjevo solato in krasijo narezke. Vlagajo jih tudi v kis, slanico in celo sladkorne sirupe.

Sestavine: koper*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Avstrija.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

energijska vrednost

1.451 kJ (342 kcal)

maščobe

2,92 g

od tega nasičene maščobe

0,52 g

ogljikovi hidrati

50,49 g

od tega sladkorji

2,7 g

beljakovine

28,52 g

sol

0,33 g

 

Neto količina: 15 g

Hranite v suhem in hladnem prostoru.

Proizvaja: Sonnentor GmbH, 3910 Sprögnitz 10, Avstrija