Sonnentor, koriander v zrnu, 35g

2,49 

Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen že v Svetem pismu in vedskih tekstih.


Šifra 149704 Kategorija Oznake , , ,


Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen že v Svetem pismu in vedskih tekstih. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah. Razširjeni sta dve vrsti koriandra: maroška (kazbarah), ki je pogostejša, in indijska (dhania). Razlikujeta se po barvi in obliki plodov. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete. V indijski kuhinji je koriander osnova karijev in masal, severnoafriški kuharji začinjajo z njim harise in tabil ter ga dajejo v ras el hanout, v gruzijskij kuhinji je sestavina v začimbni mešanici khmeli-suneli, v iranski v avdiehu, v bližnjevzhodnih pa v baharatu. Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. V karibski kulinariki je sestavina masal, v mehiški ga uporabljajo skupaj s kuminom. V francoski kuhinji ga najdemo v zelenjavnih jedeh po grško, v angleški je v mešanici začimb za kolače in biskvite, v nemški ga dodajajo krušnemu testu … Tako v Evropi kot Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.

Sestavine: koriandrova semena*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Pridelava: družina Prohaska.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

energijska vrednost

1.544 kJ (369 kcal)

maščobe

17,8 g

od tega nasičene maščobe

0,98 g

ogljikovi hidrati

25,9 g

od tega sladkorji

24,61 g

beljakovine

12,4 g

sol

0,09 g

 

Neto količina: 35 g

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Proizvaja: Sonnentor GmbH, 3910 Sprögnitz 10, Avstrija