Sonnentor, koriander v zrnu, 35g
2,49 €
Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen že v Svetem pismu in vedskih tekstih.
Brezplačna dostava
za vse nakupe nad 45€
Naročite po telefonu
Akcijski izdelki
Opis
Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen že v Svetem pismu in vedskih tekstih. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah. Razširjeni sta dve vrsti koriandra: maroška (kazbarah), ki je pogostejša, in indijska (dhania). Razlikujeta se po barvi in obliki plodov. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete. V indijski kuhinji je koriander osnova karijev in masal, severnoafriški kuharji začinjajo z njim harise in tabil ter ga dajejo v ras el hanout, v gruzijskij kuhinji je sestavina v začimbni mešanici khmeli-suneli, v iranski v avdiehu, v bližnjevzhodnih pa v baharatu. Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. V karibski kulinariki je sestavina masal, v mehiški ga uporabljajo skupaj s kuminom. V francoski kuhinji ga najdemo v zelenjavnih jedeh po grško, v angleški je v mešanici začimb za kolače in biskvite, v nemški ga dodajajo krušnemu testu … Tako v Evropi kot Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.
Sestavine: koriandrova semena*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Pridelava: družina Prohaska.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost
1.544 kJ (369 kcal)
maščobe
17,8 g
od tega nasičene maščobe
0,98 g
ogljikovi hidrati
25,9 g
od tega sladkorji
24,61 g
beljakovine
12,4 g
sol
0,09 g
Neto količina: 35 g
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Proizvaja: Sonnentor GmbH, 3910 Sprögnitz 10, Avstrija