Sonnentor, peteršilj, 130g

8,77 

Peteršilj je zelnata dvoletnica, ki je za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče.Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Peteršilj (Petroselinum crispum) je zelnata dvoletnica, ki izvira iz južne Evrope in vzhodnega Sredozemlja, zdaj pa jo gojijo v zmerno toplih predelih po vsem svetu. Za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče. Navadni peteršilj (P. c. var. neapolitanum), ki mu pravijo tudi italijanski ali francoski peteršilj, ima najboljši vonj za kuhanje in ga uporabljajo po vsej Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kodrasti peteršilj (P. c. var. crispum) je lep okras jedem, posušen pa izredno dobro ohrani vonj. Ko ga kupujemo, pazimo, da je temno zelen in da med zdrobljenimi listi ni ostankov pecljev. Obe sorti lepo dopolnjujeta in poudarjata vonj in okus drugih zelišč, zato sta pomembni sestavini tradicionalnih zeliščnih in začimbnih mešanic (francoskega zeliščnega šopka, nežnih zelišč). Uporabljajo ga za francosko persilado in italijansko gremolato, nepogrešljiv je v zeleni salsi. Dobro se poda k jajcem, leči, paradižniku, ribam, rižu in večini zelenjave.

Sestavine: list peteršilja*.*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Pridelava: družina Perger.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

energijska vrednost

1.207 kJ (288 kcal)

maščobe

2,1 g

od tega nasičene maščobe

0,4 g

ogljikovi hidrati

38,4 g

od tega sladkorji

11,7 g

beljakovine

14,4 g

sol

0,1 g

 

Neto količina: 15 g

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Proizvaja: Sonnentor GmbH, 3910 Sprögnitz, Avstrija