Spice Root ajovan (Ajwain -seme zelene), 150g
6,54 €
Ajwain se posebaj poda k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana . Občasno je sestavina curryja v prahu.
Brezplačna dostava
za vse nakupe nad 45€
Naročite po telefonu
Akcijski izdelki
Opis
UPORABA
1. Priprava in skladiščenje
Ajwain običajno mlet v malti in pestiču ali zdrobimo z drgnjenjem med rokami ali konicami prstov pred uporabo. Če jih uporabljate cele, ali parathe, najprej rahlo zdrobite semena, da sprosti olje in s tem povečate okus. Seme lahko hranite za nedoločen čas, če ga hranite pred svetlobo v nepredušnih posodah.
2. Kuhanje z Ajwainom
Ajwain ima posebno naklonjenost k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana. Občasno je sestavina curryja v prahu.
Ajwain se uporablja tudi v zelenjavnih jedeh (zaradi njegovega izrazitega okusa) in v kumaricah (zaradi lastnosti konzervansa). V Afganistanu semena uporabljajo pri peki kruha in piškotov in jih potresejo po vrhu.