Vitabiosa z zelišči, 1L

32,99 

Vita Biosa Original zeliščni fermentni napitek 1l

Kontroliran organski zeliščni fermentni napitek z aktivnimi mlečnokislinskimi bakterijami in izvlečkom 19 zelišč. vegan.

Vita Biosa je nadzorovana organska zeliščna fermentna pijača iz Danske, ki temelji na dveh največjih izumih narave: mlečnokislinskih bakterijah in zeliščih. Vsebuje osem različnih sevov živih mlečnokislinskih kultur, organskih kislin in 19 skrbno izbranih zelišč. Edinstvena mešanica zelišč, kislin in bakterij daje Vita Biosa svež in prijetno kiselkast okus. Vita Biosa je naravni izdelek, ki ne vsebuje umetnih konzervansov, sladkorja, glutena in laktoze. Ohrani se naravno s postopkom fermentacije, v katerem se zelišča in mlečnokislinske bakterije pomešajo z vodo in melaso sladkornega trsa. Bakterije porabijo sladkor v melasi in ga pretvorijo v organske kisline. Mlečna kislina daje Vita Biosa samoohranjevalni učinek. Ko je ves sladkor melase porabljen, je postopek fermentacije končan in izdelek je brez sladkorja.Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Izvleček iz 19 različnih zelišč iz ekološke pridelave. 8 sevov naravnih mlečnokislinskih bakterij.

Vita Biosa Original zeliščni fermentni napitek 1l

Kontroliran organski zeliščni fermentni napitek z aktivnimi mlečnokislinskimi bakterijami in izvlečkom 19 zelišč. vegan.

Vita Biosa je nadzorovana organska zeliščna fermentna pijača iz Danske, ki temelji na dveh največjih izumih narave: mlečnokislinskih bakterijah in zeliščih. Vsebuje osem različnih sevov živih mlečnokislinskih kultur, organskih kislin in 19 skrbno izbranih zelišč. Edinstvena mešanica zelišč, kislin in bakterij daje Vita Biosa svež in prijetno kiselkast okus. Vita Biosa je naravni izdelek, ki ne vsebuje umetnih konzervansov, sladkorja, glutena in laktoze. Ohrani se naravno s postopkom fermentacije, v katerem se zelišča in mlečnokislinske bakterije pomešajo z vodo in melaso sladkornega trsa. Bakterije porabijo sladkor v melasi in ga pretvorijo v organske kisline. Mlečna kislina daje Vita Biosa samoohranjevalni učinek. Ko je ves sladkor melase porabljen, je postopek fermentacije končan in izdelek je brez sladkorja.

Vse zeliščne fermentne pijače Vita Biosa so:

 • brez laktoze/brez mlečnih izdelkov
 • brez konzervansov
 • brez sladkorja
 • brez alkohola
 • brez glutena
 • z organskim pečatom

Kaj so mlečnokislinske bakterije?
Bakterije mlečne kisline, kot so laktobacili ali bifidobakterije, se imenujejo tako, ker pretvarjajo sladkor v organske kisline, predvsem mlečno kislino. Enako se zgodi med postopkom fermentacije Vita Biosa, pri katerem se sladkor pretvori v mlečno kislino in ocetno kislino. Z zaužitjem vsega sladkorja iz bakterij je fermentirana pijača na koncu brez sladkorja. Vendar mlečnokislinske bakterije z mlekom nimajo nič, zato jih lahko brez težav uživajo tudi ljudje, ki ne prenašajo mlečnih izdelkov.

Katere kulture mikroorganizmov ima Vita Biosa?
B. lactis, B. longum, Lc. lactis, L. casei, L. acidophilus, L. rhamnosus, L. salivarius, , S. thermophilus.

Ali je Vita Biosa primerna tudi za otroke?
Da, svojim otrokom lahko mirne vesti daste tudi probiotična zelišča Vita Biosa. Proizvajalec otrokom priporoča 10-15 ml zjutraj, idealno pred zajtrkom, pa tudi za kosilo in večerjo ob obrokih. Prevelikega odmerka se ni bati niti ob povečani porabi.

Priporočena uporaba
Vita Biosa lahko pijemo čisto ali v mešanici z negazirano vodo, sokom ali v smutijih. Priporočena količina je 20-50 ml/dan. Tudi velike količine se dobro prenašajo, torej preveliko odmerjanje ni možno (vendar priporočamo prve dni za počasno usedanje le 2-3 žličke/dan). Vita Biosa je živilo, ki se na različne načine uporablja tudi v kuhinji.

Ne mešajte ga s toplimi napitki, saj lahko ubijejo mlečnokislinske bakterije.

Aktivne sestavine

 • Aktivne mlečnokislinske kulture in izvleček 19 različnih zelišč – vse iz certificirane ekološke pridelave.
 • Vsebuje sladki koren – v primeru visokega krvnega tlaka se je treba izogibati prekomernemu uživanju tega izdelka.
 • Koncentrat aronije 0,4%
 • Koncentrat soka črnega ribeza 0,8 %, borovničev sok 0,2 %
 • Organsko sladilo eritritol 4,0 %

Sestavine pred proizvodnjo
Sestavine se nanašajo na začetek proizvodnega procesa. Med fermentacijo se sestavine presnavljajo s pomočjo mikroorganizmov.

Voda, melasa sladkornega trsa iz certificirane ekološke pridelave, fruktoza in glukoza (iz kontroliranega organskega invertnega sladkorja), mešanica zelišč in fermentacijske kulture.

Vsebovana zelišča
Skupna vsebnost posušenih zelišč je približno 0,22 % celotne prostornine v obdobju ekstrakcije. Proporcionalna zelišča v mešanici so:

Janež (Pimpinella anisum) 9%, komarček (Foeniculum vulgare) 9%, korenina sladkega korena (Glycyrrhiza glabra) 9%, zdravilna angelika (Angelica archangelica) 4,5%, bazilika (Ocimum basilicum) 4,5%, kamilica (Matatricaria) 4.5%, kerbelica (Anthriscus cerefolium) 4,5%, koper (Anethum graveolens) 4,5%, bezeg (Sambucus nigra) 4,5%, semena piskavice (Trigonella foenum-graecum) 4,5%, ingver (Zingiber officinale%) 4,5%, 4,5J , kopriva (Urtica dioica) 4,5%, origano (Origanum cre) tici) 4,5%, peteršilj (Petroselium crispum) 4,5%, poprova meta (Mentha piperita) 4,5%, rožmarin (Rosmarinus officinalis) 4,5%, žajbelj (4,5%) %, timijan (Thymus vulgaris) 4,5 %
koncentrat črnega ribeza 0,8 %, koncentrat aronije 0,4 %, borovničev sok 0,2 %, organsko sladilo eritritol 4,0 %.

Podatki o hranilni vrednosti na 100 ml
Energijska vrednost: 99 kJ/ 23 kcal, beljakovine: 0 g, ogljikovi hidrati: 5,8 g, od tega sladkorji: 0 g, maščobe: 0 g, od tega nasičene maščobne kisline: 0 g, vlaknine: 0 g, sol: 0 g

Vsebina pakiranja
1000 ml

Sestavine
Voda, melasa*, šipkov sok* 2,2 %, 19 zelišč* 0,5 % (janež, bazilika, semena piskavice, kopriva, koper, angelika, komarček, bezeg, ingver, krebulj, origano, peteršilj, poprova meta, rimska kamilica , žajbelj, korenina sladkega korena, timijan, brin), 8 kultur mikroorganizmov (B. lactis, L. casei, L. rhamnosus, L. salivarius, Lc. lactis, S. thermophilus.

*iz kontrolirane ekološke pridelave

Aktivni mikroorganizmi
V povprečju pridelane 5-10 milijard CFU na 100 ml.

Vita Biosa proizvaja Biosa Danmark Aps v Frederikscaerku na Danskem z nežnim postopkom fermentacije.

Opombe
Vita Biosa Probiotic lahko hranite neodprto pri temperaturi do 21°C, vendar ga ne smete neposredno izpostavljati soncu. Vita Biosa ne nadomešča uravnotežene in raznolike prehrane ter zdravega načina življenja.