Vitamin B12 (1000 µg) + jod in selen, 60 kapsul

16,91 

60 kapsul s certifikatom The Vegetarian Society. Embalaža narejena z nizko vsebnostjo ogljika, 100% primerno za recikliranje in brez endokrinih motilcev.

Ni na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Te kapsule so bile posebej razvite za ljudi, ki se držijo vegetarijanske, veganske ali fleksitarne prehrane in s ciljem zagotoviti popolno pokritost vitaminov B12, joda in selena, ki so vsi pomembni elementi v sledovih in jim pogosto manjka rastlinska prehrana.

Poleg tega so bile te kapsule pakirane v ekološko odgovorno, brez stearata in brez barvil  narejena embalažo, za neskončno večkratno uporabo.

Za učinkovitost: 1000 µg cianokobalamina:

Vitamin B12, ki je prisoten v vsaki kapsuli, je na voljo v obliki stabilne in najbolj asimilacijske molekule: cianokobalamin. Visok odmerek (1000 µg) na kapsulo predstavlja 400-kratnik teoretične dnevne potrebe. Ta odmerek omejuje vnos na eno ali dve kapsuli na teden z največjo mejo varnosti.

Bistveni elementi v sledovih: Kapsule vsebujejo tudi jod in selen. Jod, ki je prisoten tudi v vsaki kapsuli, prispeva k pravilnemu delovanju ščitnice in tudi njegov vnos pomaga preprečevati pomanjkljivosti.

Selen (bistveni element v sledovih) sodeluje pri številnih presnovnih funkcijah in deluje tudi za izboljšanje absorpcije joda.

Prednosti izdelka:

  • 1000 µg vitamina B12 v eni kapsuli, torej 400-krat večja od teoretične dnevne potrebe po enostavnem in varčnem tedenskem pokrivanju.
  • Varnostne prednosti joda in selena do 60 tednov pokritosti z vitaminom B12 z eno škatlo 100% izdelano v Franciji (Rhône Alpes Auvergne)
  • Brez magnezijevega stearata, brez barvil
  • Primerno za otroke od 8. leta dalje
  • Okolju prijazno: Embalaža, ki jo je mogoče reciklirati s kompostiranjem in ponovno uporabiti, izdelana iz rastlin in kartona (brez ftalatov ali endokrinih motilcev).
  • Vegansko: certificirano s strani Vegetarian Society

Prednosti vitamina B12:

Dodatek vitamina B12 je obvezen za vegansko in vegetarijansko prehrano.

Vitamin B12 prispeva k ravnovesju telesa. Vpliva na delovanje možganov, živčevja, bistvenega pomena je za pravilen razvoj ploda in odraščajočih otrok.

Prednosti elementov v sledovih:

Jod je bistvenega pomena za dobro delovanje ščitnice, pri veganskih in vegetarijanskih dietah pa je tveganje za njegovo pomanjkanje veliko.

Selen je vključen v številne presnovne funkcije (encimske reakcije, delovanje imunskega sistema, absorpcija vitaminov skupine B). Vsebnost selena v rastlinah je težko napovedati in je odvisna zlasti od tal, v katerih so gojile.

Za eno kapsulo našega prehranskega dopolnila vitamin B12 + jod in selen: Vitamin B12: 1000 µg – Selen: 150 µg – Jod: 150 µg –

Sestavine: cianokobalamin, natrijev selenit, kalijev jodid. Dodatki: maltodekstrin, silicijev dioksid, akacijeva vlaknina. Vegetarijanska kapsula HPMC.