VONpharma, B12 METILKOBALAMIN, podjezične tablete, 500kom

11,92 

VONpharma, B12 METILKOBALAMIN, podjezične tablet. Vitamin B12 je strukturno največja in najkompleksnejša molekula med vitamini B skupine.

1 na zalogiBrezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Vitamin B12 je strukturno največja in najkompleksnejša molekula med vitamini B skupine in je tako njegova absorpcija izredno otežena, saj želodčna kislina v želodcu otežuje njegov prehod v krvni obtok. Največjo absorpcijo tako dosežemo, če ga absorbiramo skozi ustno votlino – v obliki podjezičnih tablet in v obliki metilkobalamina, ki predstavlja naravno koencimsko obliko vitamina B12.

Pomanjkanju zaradi premajhnega vnosa s hrano so izpostavljeni še posebej vegetarijanci in vegani ter starejši ljudje. Dnevno potrebujemo približno 3-5 μg vitamina B12. Ker je vitamin vodotopen, ga ne moremo predozirati, saj se presežek izloči z urinom.

S sladkorjem in sladilom (stevia).

Primerno za vegane.

Uporaba:
Dnevni vnos: 1 podjezična tableta dnevno. Tableto imejte pod jezikom, dokler se popolnoma ne raztopi.

Vsebnost:

Sestavine: V 1 podjezični tableti: %PDV*
Vitamin B12 (metilkobalamin) 50 μg 2000%
*Priporočen dnevni vnos.

Sestavine:
sladkor, metilkobalamin, sredstvo za povečanje prostornine (sorbitol), regulatorji kislosti (jabolčna kislina in stearinska kislina), sredstva proti strjevanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid in natrijeva karmeloza), sladilo (steviol glukozidi), aroma (limona).

Izdelek ne vsebuje laktoze, soli, glutena, umetnih barvil, okusov in konzervansov