VONpharma, Vitamin D3 4.000 I.E., 100 kapsul

13,44 

Vitamin D je posebnež med vitamini. Je edini, ki nastaja v telesu, ko kožo obsijejo UVB-žarki. Zato v času dolgih noči in kratkih dni, ko se neredko zgodi, da številni odhajajo na delo v temi in se v temi tudi vračajo, zlahka pride do pomanjkanja vitamina D.

2 na zalogi


Šifra vonp10 Kategorije ,


Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

OPIS
Vitamin D je posebnež med vitamini. Je edini, ki nastaja v telesu, ko kožo obsijejo UVB-žarki. Zato v času dolgih noči in kratkih dni, ko se neredko zgodi, da številni odhajajo na delo v temi in se v temi tudi vračajo, zlahka pride do pomanjkanja vitamina D.

Izdelek ki ponazarja VONpharmino poslanstvo – ČISTO KVALITETO. Pomembno dejstvo je namreč: Vitamin D je v olju topen vitamin in se brez olja ne absorbira v telo. Kokosovo olje poskrbi tudi za daljšo obstojnost vitamina D, saj deluje kot naravni konzervans in še pomembneje: dodatno spodbuja absorbcijo vitamina D. Vitamin D se pridobiva iz naravnega vira- lanolina, ki ga pridobimo iz ovčje volne. Izdelek, ki nakazuje skrb podjetja VONpharma za pridobivanje najčistejših in najboljših naravnih virov surovin v izdelku z najvišjo možno stopnjo biorazpoložljivosti. Vitamin D pospešuje absorpcijo kalcija in fosfatov in je nujno potreben za normalno rast in mineralizacijo kosti in zob. Prav tako prispeva k delovanju mišic in ima vlogo pri delitvi celic. V zadnjem času se krepijo dokazi, da ima vitamin D lahko še druge pomembne funkcije kot je vlogapri regulaciji imunskega sistema

Vitamin D:

– prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,
– prispeva k normalni ravni kalcija v krvi,
– prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob,
– prispeva k delovanju mišic,
– prispeva k delovanju imunskega sistema,
– ima vlogo pri delitvi celic.
– VONpharma – ČISTA KVALITETA.

DNEVNI VNOS: 1 kapsula dnevno.

AKTIVNE SESTAVINE V 1 KAPSULI %PDV*
Vitamin D 1.000 IU/25 μg 500%*
* priporočen dnevni vnos

Vitamin D je v maščobi topen vitamin, zato za dobro absorpcijo potrebuje vir maščobe (dodatek kokosovega olja). Posledično je njegova razpolovna doba kar 14 dni in ga lahko jemljemo le enkrat tedensko (ali na 4 dni), da zadostimo potrebe po tem pomembnem vitaminu brez skrbi za njegovo pomanjkanje.

SESTAVINE: srednjeverižni trigliceridi iz kokosovega olja, polnilo (mikrokristalna celuloza), holekalciferol, sredstvi proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora, silicijev dioksid), ovoj kapsule (želatina), barvila (titanov dioksid in železov oksid).

Izdelek ne vsebuje laktoze, soli, glutena, umetnih barvil, okusov in konzervansov.