Werz, rižev zdrob, polnozrnat, 250g

2,69 

Polnozrnat rižev zdrob je primeren za ljudi s celiakijo, za ljudi občutljive na jajca in mleko, za otroke, za vse, ki se izogibajo sladkorju in izdelkom iz bele pšenične moke.

10 na zalogi



Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 45€

Naročite po telefonu

031 345 720

Opis

Podjetje Naturkon Muhle Werz obstaja že od leta 1959 in proizvaja brezglutenske, biološke izdelke že preko 30 let, za katere je  prejel številne nagrade o kakovosti. Zadnjih zaporednih 9 let so bili nagrajeni za najbolj kakovostne izdelke brez glutena v Nemčiji.

Izdelki so primerni:

  • za ljudi s celiakijo,
  • za ljudi občutljive na jajca in mleko,
  • za otroke,
  • za vse, ki se izogibajo sladkorju in izdelkom iz bele pšenične moke.Sestavine: Riž* (100%); *iz kontrolirane biološke pridelave
    Kontrolira:DE-ÖKO-007. Kmetijstvo: EU.Povprečna hranilna vrednost za 100g:

    • Energijska vrednost:1475kJ/352kcal
    • Maščobe: 2,8g (od tega nasičene maščobe:0,6g)
    • Ogljikovi hidrati: 72,7g (od tega sladkorji:1,1g)
    • Beljakovine: 6,2g
    • Sol: 0,02g.

Zdrob (2 do 3 porcije)

Sestavine: 1/2 l mleka, ščepec soli, 3 jedilne žlice riževega sirupa, meda ali sladkorja, 50 g Werz zdroba.

Priprava: Oslajeno in sladkano mleko zavremo, lonec odstavimo iz ognja in vmešamo zdrob. Na majhnem ognju kuhamo 5 minut ter mešamo.

Po želji preden postrežemo dodamo malo masla za boljši okus.
Z riževim sladom, agavinim sirupom, mešanico sladkorja in cimeta ali kompotom je zdrob odličnega okusa.
Namesto mleka lahko uporabimo ojino mleko, kozje mleko ali vodo.

Ekstra sladko: Ko je zdrob skuhan dodamo še 100 g rozin.

Z mandeljni: 50 g mletih mandeljnov posujemo po kuhanem zdrobu

S sadjem: Ananas, banane, maline ali češnje damo v skodelico ter prelijemo z zdrobom.

 

Zdrobova juha

Sestavine: 40 g maščobe, 60 g zdroba, 1½ l vode, jušno kocko ali začimbo za juho, 1 jedilna žlica soli.

Priprava: V zavreto jušno osnovo vmešamo zdrob in ga z mešanjem kuhamo 10 do 20 minut.

 

Zdrobovi knedlji za juho

Sestavine: ¼ l mleka, 70 g zdroba, 1 jajce, 1½ l juhe, sol, drobnjak.

Priprava: V kuhano mleko vmešamo zdrob in kuhamo dokler zdrob ne postane zelo gost. Malo ohladimo, dodamo jajce. Z žlico oblikujemo knedlje in kuhamo 5 minut. Dodamo drobnjak.