Ta preprosta solata je vse sezonska. Prijetno hrustljavost dobi iz številne zelenjave: zelene, korenja in rdeče pese. Njihov okus pa poudari nekaj rezin jabolka.  Ima lepe pisane praznične barve in lepo poživi krožnik.

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Porcije: 4 ( kot priloga)

Recept lahko natisneš tukaj.

SESTAVINE:

Sestavine za SOLATO:

  • ½ korenine zelene
  • 2 srednje veliki pesi
  • 1 zeleno jabolko
  • 2 korenja
  • Pest sesekljanega peteršilja
  • Pest sesekljanih orehiov
  • Pest semen granatnega jabolka

Sestavine za PRELIV:

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlički javorjevega sirupa
  • 1 manjši strok česna, drobno nasekljan
  • 2 žlički gorčice
  • sol in poper, po okusu

POSTOPEK PRIPRAVE:

  1. Na manjši ponvi prepražite orehe. Ko se ohladijo jih na grobo narežite.
  2. V manjši posodi zmešajte vse sestavine za preliv. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  3. Jabolko dobro operite. Olupite korenje, peso in koren zelene.
  4. Vso zelenjavo na tanko narežite. Najprej narežite zeleno in jabolko ter oboje pokapajte z malo limoninega soka, da preprečite razbarvanje. Postavite nastran. Nato se lotite korenja in nazadnje rdeče pese.
  5. V veliko posodo za mešanje dajte vso zelenjavo, razen nekaj zelene, ki jo dodate na koncu, da zaradi rdeče pese ne postane rožnata. Vso zelenjavo zmešajte skupaj s sesekljanim peteršiljem in prelivom, ki ste ga naredili prej.
  6. Solato potresemo s peteršiljem, popečenimi orehi in semeni granatnega jabolka.