Ta preprosta solata je vse sezonska. Prijetno hrustljavost dobi iz številne zelenjave: zelene, korenja in rdeče pese. Njihov okus pa poudari nekaj rezin jabolka. Ima lepe pisane praznične barve in lepo poživi krožnik.
Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 5 minut
Porcije: 4 ( kot priloga)
Recept lahko natisneš tukaj.
SESTAVINE:
Sestavine za SOLATO:
- ½ korenine zelene
- 2 srednje veliki pesi
- 1 zeleno jabolko
- 2 korenja
- Pest sesekljanega peteršilja
- Pest sesekljanih orehiov
- Pest semen granatnega jabolka
Sestavine za PRELIV:
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 manjši strok česna, drobno nasekljan
- 2 žlički gorčice
- sol in poper, po okusu
POSTOPEK PRIPRAVE:
- Na manjši ponvi prepražite orehe. Ko se ohladijo jih na grobo narežite.
- V manjši posodi zmešajte vse sestavine za preliv. Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Jabolko dobro operite. Olupite korenje, peso in koren zelene.
- Vso zelenjavo na tanko narežite. Najprej narežite zeleno in jabolko ter oboje pokapajte z malo limoninega soka, da preprečite razbarvanje. Postavite nastran. Nato se lotite korenja in nazadnje rdeče pese.
- V veliko posodo za mešanje dajte vso zelenjavo, razen nekaj zelene, ki jo dodate na koncu, da zaradi rdeče pese ne postane rožnata. Vso zelenjavo zmešajte skupaj s sesekljanim peteršiljem in prelivom, ki ste ga naredili prej.
- Solato potresemo s peteršiljem, popečenimi orehi in semeni granatnega jabolka.